Participanţii la licitaţie au termen până în 23 martie pentru a depune ofertele

Lucrările de restaurare a Casei de cultură din Hunedoara au fost scoase la licitație publică de către Consiliul Judeţean. „Valoarea estimată a contractului este de 11.368.952 lei compusă din: cheltuieli pentru realizarea investiţiei: cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, retele alimentare cu apă, retele canalizare, instalatii exterioare gaze naturale, cheltuieli pentru investiţia de bază, organizare de şantier, lucrări de constructii si instalatii aferente organizarii de santier”, se arată în documentele publicate pe SICAP.

Participanţii la licitaţie au termen până în 23 martie pentru a depune ofertele. Investiţia prevede realizarea instalaţiior de mecanica scenei şi sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea uşilor interioare şi exterioare, modernizarea birourilor şi a grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiilor electrice de iluminat şi dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ţinându-se cont la proiectare de investiţiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.

Ridicată în anii 1956 – 1957, clădirea Teatrului Cinematograf era „punctul nodal al noului spațiu hunedorean. Realizat după planurile arhitectului Nicolae Porumbescu, edificiul localizat la jumătatea distanței dintre CSH și orașul muncitoresc era o copie de dimensiuni mai mari a Cinematografului – Înfrățirea dintre popoare -, ridicat în cartierul Bucureștii Noi în 1953 – 1954. Proiectată într-o manieră neoclasică, cu o fațadă decorată cu elemente corintice, clădirea s-a înscris în linia realismului socialist de a accesibiliza valorile culturii universale populației muncitoare. (…) Aparența clasică clasică a clădirii care nu prezenta niciun fel de reminiscențe ale stilului stalinist triumfalist (…) a constituit probabil un veritabil avantaj atât timp cât nu au fost formulate obiecții față de clădirea hunedoreană”. (Ferestre spre furnalul roșu – Urbanism și cotidian în Hunedoara și Călan – 1945 – 1968 – Mara Mărginean). Clădirea prezenta niște deficiențe care nu au fost remediate niciodată.

3 răspunsuri

  1. Dupa cate stiu instalația de termoficare si ferestrele au fost schimbate !

  2. Renovam continuu…poate de data asta va fi si cu finalizare…

  3. eugen_lupea@yahoo.com' Lupea eugen spune:

    Sonorizarea va fi tot “second hand” ca si sonorizarea de la fântâna?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus