Polițiștii din Cluj și Alba au confiscat peste 1,5 tone de fructe de pădure și ciuperci și au aplicat sancțiuni de peste 10.000 de lei, în urma controalelor desfășurate în zona Munților Apuseni.

La data de 20 august a.c., polițiștii din cadrul IPJ Cluj și IPJ Alba, au acționat în zona Munților Apuseni, în localitățile aflate la limita celor două județe.

Acțivitățile au fost desfășurate împreună cu jandarmi din cele două județe, precum și cu specialiști de la direcțiile silvice.
Echipele de control au urmărit identificarea și verificarea persoanelor care recoltează și comercializează ilegal fructe de pădure și ciuperci, precum și prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul silvic.

În urma acțiunilor, au fost depistate și confiscate 1.221 de kilograme de afine și 348 de kilograme de ciuperci, recoltate ilegal de pe terenurile aparținân primăriilor din zonă, precum 27,3 metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și a celei privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Sursa: politiaromana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus