Pentru a beneficia de aceste subvenții acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj este necesar ca șomerii încadrați să fie înregistrați în baza de date a ANOFM și ca raporturile de muncă să fie menținute cel puțin 18 luni.

Acordarea de subvenții angajatorilor a făcut ca, în primele opt luni ale anului 2015, 8.812 persoane cu vârsta de peste 45 de ani și 142 de persoane care mai au 5 ani până la îndeplinirea condițiilor de pensionare să fie încadrate, informează, luni, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM).

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește că angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri părinți unici susținători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă șomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condițiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare.

Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, până la sfârșitul lunii august 2015, au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani și 21.554 persoane peste 55 de ani.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus