Peste 1.000 de sancţiuni contravenționale aplicate – în ultima săptămână – celor care au pus în pericol siguranța traficului rutier şi aproape 100 de permise de conducere ridicate pentru diferite abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice

În perioada 05-11.02.2018, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţul Hunedoara, poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 1.046 de sancţiuni contravenţionale. Acestea au vizat principalele cauze generatoare de accidente rutiere:

  • nerespectarea regimului de viteză legal stabilit: 515 contravenţii;
  • nerespectarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către pietoni: 138 sancţiuni;
  • nerespectarea regulilor referitoare la efectuarea manevrei de depăşire: 21 sancţiuni;
  • neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri special amenajate şi semnalizate corespunzător: 6 sancţiuni şi 6 amenzi pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor;

De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 93 de permise de conducere, dintre care 44 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legal stabilite, 6 pentru neacordare priorităţii pietonilor, 6 pentru neacordare priorităţii de trecere vehiculelor, 21 pentru depăşiri în zone şi situaţii interzise, 3 pentru consum de băuturi alcoolice şi 13 pentru alte abateri.

În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şi 11 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple relevante (constatate în perioada 09-11.02.2018):

La data de 09.02.2018, în jurul orei 17:00, un bărbat în vârstă  de 41 de ani, din Deva, a condus un autoturism pe bulevardul. Decebal, din  municipiul Deva, şi a fost tamponat în partea din spate de autoturismul condus de un bărbat  de 49 de ani, din Simeria.

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, însă, în cazul conducătorului auto de 41 de ani, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur in aerul expirat.

*

În data de 10.02.2018, în jurul orei 03.00, un tânăr de 27 de ani, din Petroșani, a condus un autoturism pe raza municipiului Petroşani şi a refuzat oprirea la semnalul regulamentar al poliţiştilor rutieri, fiind urmărit de echipajul rutier pe mai multe străzi din municipiul Petroşani şi  blocat în parcarea unui bloc de pe strada Constantin. Mille .  Conducătorul autoturismului a ieșit din autoturism și a fugit printre blocuri, însă poliţiştii l-au urmărit şi l-au prins și imobilizat în parcarea unui bloc de pe strada 1 Decembrie 1918. Poliţiştii au stabilit că respectivul are 27 de ani şi este din Petroşani şi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Totodată, deoarece emana miros de băuturi alcoolice, tânărul a fost condus la Spitalul de Urgență Petroșani unde i-a fost prelevată o probă de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

*

La data de 09.02.2018, în jurul orei 23:10, patrula mixtă formată din polițiști din cadrul Formaţiunii Rutiere Hațeg și ai Postului de Poliție Sarmizegetusa a depistat, pe strada Râul Mare, din orașul Hațeg, un tânăr  de 22 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea,  care conducea un  autoturism, având o concentraţie de 0,45 mg/l, alcool pur în aerul expirat.    

 *

La data de 09.02.2018, în jurul orei 11:41, poliţiştii au depistat un bărbat de  37 de ani, din  Petrila, care conducea un autoturism  pe strada  Republicii, din oraşul Petrila, fiind înregistrat de aparatul  radar cu o viteză de 69 km/h (în localitate).

Urmare a  verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule  suspendat.

*

În data de 10.02.2018, în jurul orei 01.10,  poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Hațeg au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna  Sântămăria-Orlea, care conducea un autoturism pe DJ 686, pe raza localităţii Sântămăria-Orlea, deşi  consumase băuturi alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,93 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus