Printre solicitările semnatarilor petiţiei se numără şi reducerea timpului de aşteptare la semafoarele pietonale cu buton.

Membrii ONG-ului Civitas din Deva au făcut o petiţie prin care solicită Primăriei şi Consiliului Local Deva îmbunătăţirea sistemului de semaforizare din localitate.

“Am aşteptat cu nerăbdare punerea în funcțiune a sistemului de management al traficului din municipiul Deva, cu năzuinţa că acesta va fi ceea ce se declara a fi, adică un mijloc de reducere a timpului de așteptare în trafic atât pentru pietoni cât și pentru șoferi, de reducere a noxelor şi de scădere a consumului de carburant. Pe lângă aspectele pozitive aduse de acest sistem în unele intersecţii şi zone din oraş, din păcate, din motive care ne scapă, acest sistem ne prezintă şi partea lui mai puţin inteligentă, motiv pentru care membrii grupului CIVITAS Deva şi toți semnatarii acestei petiții, care într-un fel sau altul au a face zilnic sau periodic cu el, vă solicităm mai multe modificări”, precizează în petiţie reprezentanţii Civitas Deva.

Printre solicitările semnatarilor acestei petiţii se numără:

1. Creşterea timpului de verde la semafoarele ce dau acces în arterele principale, de la aproximativ 22 secunde la 30-35 secunde, fapt ce va duce la timpi mai mici de așteptare pentru pietoni și şoferi;

2. Reducerea timpului de așteptare la semafoarele pietonale cu buton, de la aproximativ 4 minute, cât este în prezent, la 2-2,5 minute, timp suficient atât pentru şoferi să poată opri din timp, dar mai ales ajutător pentru pietoni.

3. Setarea semafoarelor pe galben clipitor în intervalul orar 22.00-6.00 pe timpul zilelor de lucru, respectiv 20.00-6 .00pe timpul weekend–ului, având în vedere traficul redus din aceste perioade, cât şi posibilitatea atenuării zgomotelor emise de semafoare, deranjante, pe timpul nopţii, pentru locatarii din imediata lor vecinătate..

  1. Setarea semafoarelor (acolo unde este posibil) pe direcţii de mers spre stânga.
  2. Cele 5 semafoare de pe strada Mihai Eminescu intre Casa de Cultura si Politie sa fie sincronizate pe mersu inainte,  deoarece pleci de la un semafor si urmatorul este pe rosu si asa se intampla la toate 5 semafoare.

Peste 250 de deveni au semnat petiţia până la acest moment. Cei care vor să se alăture demersului, pot semna AICI.

Întrebat de HunedoaraLiberă.ro ce părere are despre această iniţiativă, edilul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat că este dispus să ia parte la o dezbatere pe această temă.

  “Să facă o solicitare, să vină cu iniţiativa să ne întâlnim. Voi invita la întâlnire specialiştii în proiect, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Aştept să mă cheme la o dezbatere publică pe această temă”, a declarat primarul Devei, Petru Mărginean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus