Modificările Legii taximetriei au afectat activitatea de tip car sharing. Pentru a-și continua activitatea într-un cadru legal, Uber a lansat o petiție online pentru a constrânge Executivul sa reglementeze activitatea de tip car sharing.

„Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, intrată în vigoare pe 16 mai, ce modifică legea taximetriei. În urma acestei modificări, a început un val de abuzuri din partea taximetriștilor și a poliției asupra șoferilor parteneri: amenzi, intimidări, bătăi, mașini confiscate. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platformă a scăzut cu 25% într-o singură zi, iar timpul de așteptare s-a mărit la peste 10 minute.

Ridesharing-ul a fost reglementat cu succes în 14 țări europene, dar România întârzie să facă acest lucru, lăsând acest domeniu pradă abuzurilor și incertitudinii”, explică reprezentanții Uber.

Fără o Ordonanță de Urgență care să reglementeze urgent aceste servicii, activitatea va fi serios perturbată, fiind afectați atât cei 2.5 milioane de utilizatori ai acestor platforme, cât și cei 20.000 de șoferi parteneri, privit serviciului de car sharing.

Pana acum, petiția a fost semnată de peste 150.000 de persoane.
sursa: banatulazi

Un răspuns

  1. al3x_al3x952211@yahoo.com' Gandalf spune:

    Mafia taximetriștilor lovește din nou !
    Dar la ce te aștepți într-o țară condusă de mafioți năpârliți din bolșevici ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus