Cabinetele medicale școlare din Petrila sunt aproape gata, însă nu există medici care să profeseze pentru elevii petrileni. Lucrările la cele două cabinete medicale, unul de stomatologie și unul de medicină generală sunt aproape de finalizare, însă doar un medic și-a depus CV-ul.

„Cabinetele sunt amenajate, vom achiziționa și aparatura necesară pentru cabinetul de stomatologie în această perioadă și putem începe activitatea. Problema sunt medicii care nu s-au înscris la concurs, avem un medic stomatolog care și-a depus CV-ul, iar pentru medicul de la cabinetul de medicină generală nu s-a prezentat nimeni și intentăm să facem contract cu un medic de familie din localitate. În data de 4 octombrie se face concursul pentru asistentele medicale”, a declarat Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Primarul spune că cel târziu în data de 10 octombrie vor să înceapă activitatea în cabinetele medicale școlare. Acesta nu știe motivul pentru care nu au venit medicii să se înscrie, unul dintre motive fiind salariile mici.

Salariile medicilor vor fi plătite de către Direcția de Sănătate Publică.

Cabinetele medicale, unde elevii petrileni vor beneficia de asistență medical gratuită sunt amenajate la două unități școlare din localitate. Cel de medicină generală va fi amenajat la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși, iar cel stomatologic la Grădinița Nr.2 din cartierul 8 Martie.

Sursa: gazetadedimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus