Piațeta din fața Palatului Administrativ din Deva, care adăpostește sediile Consiliului Județean și Prefecturii Hunedoara și este situată în apropierea casei fostului premier Petru Groza, va purta numele Regelui Mihai I, în semn de respect față de personalitatea fostului suveran, a anunțat miercuri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Potrivit primarului, piațeta din fața a două sedii de instituții de interes județean este locul potrivit pentru ca oamenii să-și aducă aminte de Regele Mihai I, dar și de momentul când fostul prim-ministru Petru Groza l-a silit pe rege să abdice.

“Voi propune Consiliului Local al municipiului Deva ca piațeta din fața sediului Prefecturii Hunedoara să poarte numele Regelui Mihai I al României. Sunt mai multe motive, iar primul este că ne aflăm într-o zonă foarte importantă — Palatul Administrativ, în care își desfășoară activitatea Prefectura și Consiliul Județean Hunedoara. Al doilea motiv este că în imediata apropiere se află casa lui Petru Groza, cel care, silit de ruși, l-a determinat pe rege să plece într-un lung exil. Cred că este momentul să ne asumăm istoria, cu bune și rele, și să nu repetăm greșelile trecutului”, a declarat primarul municipiului Deva.

Acesta a participat la o ceremonie în care, la Monumentul Luptătorilor Anticomuniști din Deva, au fost depuse coroane de flori în memoria Regelui Mihai, din partea administrației publice locale.

AGERPRES

Un răspuns

  1. Mai, Florin Oancea, care esti tu, Florin Oancea, ti-ai trimis soferul la examenul de istorie? Ce dracului a facut bun, pentru ROMANIA si Romani, MIHAITA VITEZA / PRIPITU / GURA-DE LUP, de a merita, primul tradator si primul comunist al tarii, sa aiba o strada /piateta cu numele lui? Ah, scuza-ma, m-am prins! VA FI ALATURI, SI DUPA MOARTE, CUM A FOST SI IN VIATA, ALATURI DE dr. PETRU GROZA, primul premier BOLSEVIC/CRIMINAL al tarii! Am inteles, BOLSEVIC, BOLSEVIC, CRIMINAL, CRIMINAL dar DEVEAN / HUNEDOREAN! Sa te lauzi cu bolsevici, criminali si tradatori, ca MIHAITA si PETRU GROZA, doar pentru ca a fost devean sau liberal (?!?), ESTE DE DOMENIUL PATOLOGIEI, dar, ma rog, fiecare cu neuronii lui (daca ii are si nu sunt aplatizati) !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus