Primăria Hunedoara reia procedurile de consultare a populației.

Hunedorenii sunt invitați să participe la dezbaterea publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea raportului informării şi consultării publicului, a planului urbanistic zonal „Transformarea bulevardului Corvin în centru pietonal”, în zona cuprinsă între str. George Enescu şi, b-dul Dacia, municipiul Hunedoara şi a regulamentului aferent acestuia. La ședinţa publică ce va avea loc la sediul Primăriei municipiului Hunedoara pentru dezbaterea publică a proiectului de act normativ sunt invitați să participe în limita locurilor disponibile din sala de ședință a primăriei toți cei interesați: cetățeni, persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, organizații neguvernamentale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate.

Aceasta este cea de-a doua tentativă a primarului Viorel Arion de a promova proiectul controversat al transformării Bulevardului Corvin în centru pietonal după ce Prefectul Județeului a cerut conducerii Primăriei să reia demersurile întrucât hotărârea adoptată în luna octombrie a fost considerată nelegală. Instituția Prefectului a intervenit după ce a fost sesizată de un grup de locatari din zona Bulevardului Corvin.

CITEȘTE ȘI:  „Pietonala” îl scoate din sărite pe primarul Hunedoarei (VIDEO)

Administrația locală din Hunedoara nu a respectat, în opinia Prefecturii, etapele stabilite de lege în procedura de informare și consultare a cetățenilor din zonă în legătură cu modificările care ar fi urmat să fie executate în zonă. Prefectura a mai atras atenția și asupra unui document care are caracter obligatoriu în acest caz, dar care nu a fost obținut de administrația locală din Hunedoara: avizul Poliției Rutiere. De asemenea, conducerii Primăriei Hunedoara i se atrage atenția că, după cum și arhitectul șef al județului a recomandat, era necesară „elaborarea unui studiu de circulație pe o zonă extinsă pentru asigurarea relației carosabile din spatele blocurilor situate pe latura estică a pietonalului propus.”

CITEȘTE ȘI:  O mulțime de nereguli și o singură concluzie: Pietonala lui Arion este nelegală

Potrivit anunțului publicat de Primăria Municipiului Hunedoara, recomandările populației pentru acest proiect pot fi transmise în format electronic la adresa de e-mail: info@primariahd.ro, prin comentarii pe pagina de Internet a primăriei la adresa: www.primariahd.ro, secțiunea Transparență Decizională (proiect de hotărâre nr.39/2015), prin scrisori transmise prin poștă la adresa Primăriei municipiului Hunedoara, Bulevardul Libertății nr.17, la sediul instituției – Serviciul Informații pentru Cetățeni și Relații Publice, până la data de 16.12.2015, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului. Persoană de contact Toma Valerica, șef  Serviciul Informații pentru Cetățeni și Relații Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus