Asociaţia neguvernamentală "Alternative Rurale" a elaborat un proiect prin care îşi propune să transforme în pistă de biciclete o porţiune de cinci kilometri din traseul fostei mocăniţe care făcea legătura între municipiul Hunedoara şi furnalul de la Govăjdia - cel mai vechi din România, demersul adresându-se în special turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei, Sergiu Tenţ.

Proiectul prevede curăţarea terasamentului fostei mocăniţe de arbuştii care ar putea răni turiştii, nivelarea terasamentului căii ferate înguste şi adaptarea traseului într-o pistă de biciclete, în paralel cu amenajarea unor puncte de belvedere şi informare.

În acest fel, turiştii care vizitează Ţinutul Pădurenilor din judeţul Hunedoara, în special cei care vin la Castelul Corvinilor, din Hunedoara, vor avea la dispoziţie un program alternativ care va putea include o excursie cu bicicletele într-o zonă cu multă natură.

“Turistul care vine la Castelul Corvinilor mai face doi kilometri până în localitatea Zlaşti, urcă spre terasamentul căii ferate înguste şi apoi poate merge pe jos sau cu bicicleta pe un traseu în lungime de cinci kilometri, în condiţii de siguranţă. Este un traseu pe care vor fi puncte de popas şi belvedere, dorim să montăm panouri indicatoare cu istoria locului, mai ales că prima cale ferată îngustă datează aici din 27 martie 1900”, a arătat preşedintele Asociaţiei “Alternative Rurale”.

sursa: Agerpres

Un răspuns

  1. Foarte buna idea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus