Plajele de la Marea Neagră au fost principala atracție a sezonului pentru turiștii români, dintre acestea remarcându-se cele din Năvodari (Marina Surf și Camping Pescăresc), Mamaia (Tabăra Turist și Enigma) și Olimp (Protocol și piscina Oltenia), conform unui studiu realizat de un portal de rezervări online, remis miercuri AGERPRES.

Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne, fie este vorba despre litoral, despre Transilvania, Bucovina, Maramureș sau despre zona montană. Pe lângă această particularitate a anului 2016, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Conform feedback-ului înregistrat, românii au apreciat ambientul și serviciile de calitate din hotelurile și pensiunile alese, dar au reproșat în special aspecte legate de curățenia în camera de hotel și de muzica dată prea tare după lăsarea serii. Conform HotelGuru.ro, prețul pentru o noapte de cazare la malul Mării Negre, la finalul lunii august, începe de la 100 lei la o pensiune de 2 stele din stațiunea Costinești și ajunge până la 1.100 lei, într-un hotel de 5 stele în stațiunea Mamaia.

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune. Printre cele mai populare destinații de anul acesta se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Românii au ales aceste zone pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus