Mâncarea unui bolnav costă mai puțin decât masa unui deținut sau decât se plătește pentru un câine comunitar care stă o zi în adăpost, pacienții de la Spitalul de Urgență Petroșani hrănindu-se, zilnic, cu şapte lei.

Mesele oferite pacienților din Spitalul de Urgență Petroșani a fost mereu subiect de dispută, pacienții plângându-se că e și puțină și rea la gust. Conducerea unității medicale susține că se respectă prevederile legale în ceea ce privește contravaloarea zilnică a mesei. Directorul Alin Vasilescu recunoaște și că bucătarii spitalului nu sunt de la masterchef.

”Am încercat să menținem din punct de vedere al aprovizionării o diversitate a produselor. Din păcate, la salariile pe care le putem oferi, vine cine are diplomă de bucătar și își etalează calitățile de bucătar. Din păcate nu este mastrechef, sunt oameni care încearcă să facă atât cât știe fiecare. Valoarea mesei zilnice depinde de secția pe care se găsește pacientul și depinde de patologia pe care o are. În principiu, ca sume alocate, teoretic cel puțin, este şapte lei masa la regimul obișnuit ajungând până la 12-13 lei la lăuze, pacienți internați la dializă, pacienți internați pe TBC, acolo unde norma de hrană este mai mare. Sunt sumele care sunt repartizate conform legislației în vigoare”, a declarat, miercuri, Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență Petroșani.

Bolnavii sunt „beneficiarii” celui mai sărăcăcios meniu din sistemul social. Nu e de mirare că la spital carnea e raritate, iar supele și ciorbele nu prea au nici ele gust. La 2,30 lei pe porție nici nu e de mirare. E cam cât costă o supă falsă în magazin.

Sursa: gazetadedimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus