HARAKIRI. Situația tensionată din organizația locală condusă de Viorel Arion și Carmen Hărău stă să explodeze.

Chiar dacă fuziunea PNL-PDL nu a pus probleme la Hunedoara, liberalii par gata să-și dea singuri foc la valiză. De această dată, noul PNL condus de binomul Viorel Arion & Carmen Hărău le-a pus gând rău liberalilor care se opun în consiliul local proiectelor (inițiate de primar) controversate sau contestate de cetățeni. Tentativa de excludere a lui Victor Bucaleț din PNL a eșuat joi seara după ce chiar foștii democrați-liberali i-au luat apărarea.

Viorel Arion, uns călău șef de Carmen Hărău

Ședința de joi a organizației municipale a PNL Hunedoara a fost convocată pentru un singur scop: excluderea consilierului local Victor Bucaleț din partid pentru că a avut îndrăzneala să se abțină la vot în cazul proiectului centrului pietonal. Co-președinta PNL Hunedoara, deputata Carmen Hărău, nu a participat la ședință, deși, potrivit surselor noastre, ideea i-a aparținut în totalitate.

Surse din interiorul PNL au relatat cum o serie de foști democrat-liberali (culmea!) au luat cuvântul în apărarea lui Victor Bucaleț, în vreme ce colaboratorii apropiați ai deputatei Carmen Hărău (Viorel Arion și Lucian Gherman) au susținut varianta excluderii.

În apărarea sa, consilierul local Victor Bucaleț a susținut că nu a votat respectivul proiect de hotărâre „pentru că este ilegal” și că, dacă va fi întrebat, va spune „acolo unde trebuie de ce îl consideră ilegal”.

„Brătianu se răsucește în mormânt”

Oamenii deputatei Carmen Hărău au încercat și o diversiune, afirmând că Victor Bucaleț și Mircea Artean vor să sară în barca ALDE.

„Domnul Gherman (Lucian Gherman, n. red.) a declarat că eu și domnul Bucaleț intenționăm să plecăm la ALDE. E o minciună și vreau să dezmint această informație. A lansat o fumigenă probabil instruit de doamna co-președinte”, a declarat pentru Hunedoara Libera Mircea Artean, consilier local PNL, fost președinte al filialei locale partidului. Medicul Mircea Artean a adăugat însă că este convins că „planul conducerii (de eliminare a liberalilor incomozi, n. red.) va fi dus la îndeplinire mai devreme sau mai târziu.”

„Proiectul este ilegal, nu puteam să votez așa ceva. Pe de altă parte, nu avem canalizare la Peștișu Mare, avem străzi cu probleme și nouă ne arde de proiecte de acest gen? Eu nu sunt omul care să ridice mâna pentru orice… Nu poți să execuți ordinele ca-n armată: cine mișcă, mișcă-n brișcă! Brătianu se răsucește în mormânt”, a declarat Victor Bucaleț.

Potrivit surselor noastre, după ce a văzut că partidul nu susține propunerea, Viorel Arion a dat înapoi și a renunțat să mai supună la vot decizia. Rămâne de văzut de explicații îi va da Viorel Arion deputatei având în vedere că nu a reușit să ducă la bun sfârșit sarcina trasată de Carmen Hărău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus