PNL Hunedoara mai are doar 4 supleanți pe lista pentru Consiliul Local

Dacă e să judecăm după faptul că PNL-ul de astăzi este urmașul vechiului PNL și al PD/PDL, practic, acest partid a deținut supremația în municipiul Hunedoara între anii 2000 și 2016, având 4 primari – Remuș Mariș, Nicolae Schiau, Ovidiu Hada și Viorel Arion. Practic, a fost o dominație a partidelor de centru dreapta în oraș. În iunie 2016, PNL (compus din vechiul PNL și fostul PDL) a pierdut postul de primar și a fost depășit și ca număr de consilieri locali de către PSD, social – democrații au 10 aleși locali, iar liberalii – 8. Mai mult, după ce în iunie 2016 a obținut în jur de 9.000 de voturi pentru Consiliul Local, în decembrie 2016, lista PNL pentru Senat, cu Eleonora Carmen Hărău în frunte a ajuns la 3.853 de voturi în Hunedoara. De atunci, PNL nu a încetat cu scandalurile, alternate cu perioade în care nu a putut să explice alegătorilor de ce a luat unele decizii. Din cei 27 de candidați de pe lista PNL pentru Consiliul Local Hunedoara, 11 au plecat din partid. Întâi, a fost executat Viorel Arion, cel care a pierdut alegerile pe mâna Eleonorei Carmen Hărău, în primul rând, și a unora dintre apropiații săi, în al doilea rând. Alături de Arion au plecat, evident, oamenii pe care el i-a promovat. Apoi, în loc să se adune și să înceapă să facă opoziție PSD și primarului Dan Bobouțanu, liberalii hunedoreni au ales să se opună unor proiecte atunci când era nevoie să le susțină sau să voteze în favoarea altora, după care să facă declarații publice hilare.

Astăzi, ei se întrunesc din nou pentru că există o propunere de excludere din PNL a lui Robert Muzsic și a lui Alexandru Mărginean, cel din urmă primul supleant pe lista PNL pentru Consiliul Local. Iar o întâmplare hazlie. Vineri, liberalii hunedoreni s-au întâlnit ca să voteze să-i cheme pe cei doi în fața Biroului Politic Local, ca să le transmită că-i propun pentru excludere. Surse neoficiale spun că motivele pentru care se cere îndepărtarea acestora sunt puerile. Evident, în cazul lui Muzsic, excluderea o poate face structura de conducere de la nivel județean, el fiind în acest moment consilier local.

Astăzi în PNL Hunedoara conduce senatorul Hărău. Președintele liberalilor hunedoreni, Petre Lucian Gherman, al cărui nume și l-a amintit cu poctineli într-o emisiune a unui post local de televiziune Eleonora Carmen Hărău, încearcă, probabil, să-l elimine pe ultimul dintre consilieri locali mai vocali, sperând că în 2020 va fi candidatul formațiunii la Primărie. De fapt, aceasta nu e pentru Gherman bătălia cu Muzsic, ci e, probabil, biletul său pentru candidatura din 2020. Până acolo e însă cale foarte lungă, iar în lipsa unei strategii, practic, PNL-ul de astăzi mai respiră doar pentru că în 2016 a reușit să obțină 8 mandate în CL Hunedoara. În rest, e doar umor, după 16 ani de dominație în Hunedoara.

2 răspunsuri

  1. Senatorul Hărău? Senatoarea Hărău? Duamna Hărău? Uite așa se duce la dracu ideea de opoziție ca ieri ridica pesedeii în slavi pentru dezastrul de la sarmi

  2. Harau, primar la Hunedoara? Era o gluma buna….dar…stiu alta mai bune…

    Gherman primar la Hunedoara – Bwuahahahahah :)))

    Daca iasa ala primar, eu personal, accept oferta (daca va mai exista) si plec din oras iar apoi din tara, pentru ca in ritmul in care ne votam alesii, ne taiem singuri craca de sub picioare.
    Asta e buna gluma, Gherman primar la Hunedoara :)))))))) hahaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus