Decizia a fost luată în BPJ Hunedoara și urmează să fie validată de Comitetul Director Județean

Vetuța Stănescu și Vasilică Potecă vor deschide listele de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. Decizia a fost luată în BPJ al PNL Hunedoara și urmează să fie validată de Comitetul Director Județean într-o ședință ce începe într-o oră. Din acest din urmă for fac parte și primarii PNL din județ, dar care nu sunt membri ai BPJ.

În urma votului membrilor Biroului Politic Județean al PNL ordinea la Camera Deputaților a fost: Vetuța Stănescu, Lucian Ovidiu Heiuș, Ovidiu Furdui, Doris Visirin, Vlad Lăutaru, Dorin Petresc, Cosmin Olărașu și Ioan Cristea.

La Senat, ordinea este: Vasilică Potecă, Lucica Muntean, Dorin Ioan Petrui, Mircea Rovinar și Anca Lupu.

Vetuța Stănescu s-a născut în data de 29 septembrie 1969, la Sălașu de Sus.

A absolvit, în 1994, Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice din Timișoara, cu specializarea Utilaj Tehnologic Chimic. Are un master la aceeași instituție de învățământ superior în Inginerie și Tehnologie laser, absolvit în 1995.

În 2007 a absolvit Facultatea de Științe la Universitatea din Petroșani, specializarea Finanțe și Bănci, îar în 2008 alt master, acum în Administrație publică, în contextul legislației actuale. A ocupat mai multe funcții în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate – șef serviciu, director executiv relații cu furnizorii, planificare și prognoză.

A fost director financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2010 – 2015. Când a fost numită director financiar contabil la Spitalul Județean de Urgență, în anul 2010, deși nu făcea parte din niciun partid politic, toți reprezentații formațiunilor politice din Consiliul Județean Hunedoara au fost de acord cu decizia și au considerat că a fost cea mai bună alegere pentru acest post.

În decembrie 2014 a câștigat cursa internă în cadrul PNL Hunedoara, învingându-l pe Adrian David, pentru desemnarea sa ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Vetuța Stănescu a intrat în politică în anul 2012 și a fost prima femeie care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la înființarea CJ-urilor în România.

A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

În perioada 2016 – 2019 a fost consilier județean din partea PNL.

Tot în 2019 a devenit președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, din 20 ianuarie 2020 este secretar de stat în Ministerul Lucrărilorr Publice, Dezvoltării și Administrației. Este președinte interimar al Organizației Județene a PNL Hunedoara.

Vasilică Potecă s-a născut în data de 1 martie 1963, la Buzău, el absolvind Facultatea de Drept Economic – Administrativ la Sibiu, în 1987. După absolvirea facultății în 1987 a fost secretar al comunei Turdaș, consilier juridic principal la Prefectura Hunedoara, consilier juridic șef la Consiliul Județean Hunedoara, șef Serviciu Administrație Publică Locală la Primăria Deva, a ocupat funcția de director executiv și general la o firmă de produse textile și obiecte din pielărie destinate exportului.

Între 2011 și 2012 a fost director executiv în Consiliul Județean. Din 2012 și până în 2014 a fost subprefect, iar între 2014 și 2016 – director general adjunct al ApaProd Deva.

În perioada 2016 – 2017 a fost administrator public al comunei Ilia, iar între 2017 – 2019 – administrator public al municipiului Deva.

Din decembrie 2019 și până săptămâna trecută a fost prefect al județului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus