Poliţia Română efectuează vineri 20 de percheziţii, în judeţele Călăraşi şi Ilfov şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul prin intermediul unor firme de transport, înregistrând în contabilitate achiziţii fictive de combustibil.

“Din investigaţii a rezultat că, în perioada iunie-noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau în alte spaţii a unor sisteme informatice, cei în cauză ar fi emis documente financiar-contabile false, pe care le-ar fi distribuit agenţilor economici prin intermediul unor persoane de legătură, cauzând astfel pagube importante bugetului de stat”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis vineri.

Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală, care ar fi evidenţiat cheltuieli fictive privind consumul de combustibil în actele contabile ale unor societăţi comerciale din Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti, cu obiect de activitate transporturi interne şi internaţionale.

Percheziţiile, efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Călăraşi, au ca scop identificarea şi ridicarea de bunuri şi înscrisuri necesare documentării activităţii infracţionale a persoanelor bănuite şi stabilirii prejudiciului cauzat.

La activităţile desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalişti şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul IGPR.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus