Autorităţile fac eforturi pentru identificarea "celor mai bune politici", astfel încât cetăţenii din diaspora care doresc să se întoarcă în ţară, să facă acest lucru, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

“Lucrăm la identificarea celor mai bune politici, astfel încât cetăţenii care doresc să se întoarcă acasă, să se întoarcă, pentru că avem nevoie de fiecare cetăţean al nostru”, a spus ea.

Ministrul a vorbit şi despre nemulţumirile venite partea unor români care trăiesc în străinătate.

“Cu toţii se gândesc la ţară şi cu toţii au un necaz în suflet, pentru că niciunul nu a plecat de bine din ţară şi foarte mulţi şi-ar dori ca într-un timp cât mai scurt să se poată întoarce acasă, chiar dacă unii sunt plecaţi deja de mulţi ani – vorbim de 15-20 de ani, poate şi mai mulţi ani şi care, probabil, se vor confrunta cu dificultăţi de integrare aici, acasă. Dar există aşa, o dorinţă – salariul, să aibă un salariu mai bine plătit, o posibilitate de trai decentă. De asemenea, România să aibă autostrăzi”, a punctat ea.

Intotero vorbeşte, în interviu, despre provocările românilor care lucrează în străinătate, cazul Cameliei Smicală, dar şi despre protestul anunţat de diaspora, pe reţelele de socializare, pe 10 august.

Totodată, ministrul se referă şi la programele susţinute de minister şi dedicate Centenarului.

Interviul integral poate fi citit AICI.

3 răspunsuri

  1. Mai urgent este nevoie de un studiu pentru romanii care doresc sa RAMANA in tara.

  2. Tudose@Bulai.org' De din vale de rovine.... spune:

    La Madame Intotero, la Nea Dragulin, la Doamna Dan, la Tanti Olguta sau Tanti Veorica nu vine nimeni, nici platit ! Mai bine la Tudose……
    Iar daca o scot pe Geanina Bulai la produs, castiga sigur alegerile….

  3. Madam Intotero! Romanii au spus ca vin in tara pe 10 August.Pina atunci ai timp sa pregatesti un program si sa te prezinti in fata lor pentru un “Dialog”prietenesc. Doar esti ministra lor. Hai curaj ca poti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus