Comunicat de presă IPJ Hunedoara

Astăzi, polițiștii hunedoreni au organizat o acțiune care a avut drept scop prevenirea și reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, cât si a respectării tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au adresat tuturor participanților la traficul rutier recomandări utile pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile la care se expun în cazul nerespectării regulilor de circulație.

Așadar, polițiștii le recomandă oamenilor ca în acest sezon rece să:
– doteze autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece;
– verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și prognozele meteo;
– verifice funcţionarea sistemelor de degivrare şi de lumini, fără ba omite echiparea autoturismul cu lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri antiderapante. De asemenea:
– evite acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului;
– nu uite că în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor
– mărească distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc,
– folosească centura de sigurantă, deoarece le poate salva viața!
– nu consume băuturi alcoolice atunci când urmează să conducă un autovehicul;
– acționeze frâna de motor atunci când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei;
– nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.
– nu folosească telefonul mobil în timp ce conduc maşina, dacă nu au ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Totodată, evie să conducă dacă sunt obosiţi.

Pietonii sunt rugati să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. De asemenea, traversaţi prin locurile permise, doar după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia dumneavoastră de a traversa pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

Nu uitați că cineva drag vă așteaptă cu drag la destinația aleasă de dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus