Peste 250 de poliţişti au acţionat în stradă, pentru ca zilele de sărbătoare şi momentul trecerii dintre ani să fie petrecute în siguranţa

În perioada 30 decembrie 2017 – 02 ianuarie 2018, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar fi putut afecta liniştea cetăţenilor. În această perioadă, peste 250 de poliţiştii hunedoreni au fost la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea cu fermitate a fenomenului infracţional şi contravenţional din domeniul silvic.

Din punctul de vedere al activităţilor comerciale şi al combaterii evaziunii fiscale, poliţiştii structurilor de investigare a criminalităţii economice au intensificat activităţile de verificare a modului de depozitare, transport şi valorificare a produselor alimentare, în timp ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au intensificat controalele în domeniul comercializării şi a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

În urma unui astfel de control, poliţiştii brădeni au ridicat în vederea confiscării peste 1.700 de bucăţi de articole pirotehnice (în valoare de peste 6.700 lei) ce erau oferite spre vânzare, pe raza municipiului Brad, de către reprezentantul unei societăţi comerciale ce nu deţinea aviz favorabil în vederea comercializării acestor produse.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În urma controalelor efectuate în perioada 30-31 decembrie 2017, pe raza localităţilor Deva, Hunedoara, Petroşani, Brad, Orăştie şi Vulcan, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au întocmit 7 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi au ridicat, în vederea confiscării, peste 4.000 de bucăţi de articole pirotehnice comercializate fără respectarea prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus