Pentru ca zilele de sărbătoare din perioada trecerii dintre ani să fie petrecute în siguranţă, numărul poliţiştilor care vor acţiona în stradă a fost suplimentat.

În perioada 31 decembrie 2014 – 04 ianuarie 2015, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În această perioadă, peste 250 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Din totalul de celor peste 250 de poliţişti care vor acţiona zilnic, vor face parte poliţişti din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţişti din toate structurile vor constitui o rezervă de intervenţie, fiind pregătiţi să acţioneze dacă situaţia impune. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură, urmând a asigura ordinea publică la toate evenimentele specifice acestei  perioade. Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din judeţ, poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere.

Din punctul de vedere al activităților comerciale și al combaterii evaziunii fiscale, poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor vor intensifica activităţile de verificare a modului de depozitare, transport și valorificare a produselor alimentare, în timp ce poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor continua controalele în domeniul comercializării și a utilizării articolelor pe bază de amestecuri pirotehnice. Pe lângă aspectele economice și de respectare a legislației specifice acestor produse, materialele pirotehnice pot fi extrem de periculoase și pot conduce la accidente grave.

Comunicat PJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus