În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, însoțiți de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind modul de gestionare, comercializare și transport a materialului lemnos și a Pomilor de Crăciun, de către diferite persoane fizice și juridice, de pe raza municipiilor Petroșani, Lupeni și a orașului Uricani.

În cadrul acţiunii, pe raza orașului Uricani, a fost identificat un bărbat de 33 de ani,  care, în calitate de emitent al documentelor cu regim special, nu a respectat prevederile legale privind modul de completare al acestora în ceea ce privește gestionarea materialului lemnos intrat și ieșit din depozitul societății pentru perioada în care a fost efectuat controlul. În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, pe raza orașului Uricani, respectiv pe DN 66A, poliţiştii depistat un bărbat de 54 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta 47 de pomi de Crăciun (din specia brad), fără a avea asupra sa avizul de însoțire primar, prevăzut de normele în vigoare, privind circulația materialelor lemnoase.

În cauză, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei  și au luat măsura complementară de confiscare a pomilor de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus