În această vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă cu un modul specializat de stins incendii de pădure la un proiect pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar- DG ECHO în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc.
Astfel, șase salvatori hunedoreni au fost selectați pentru a pleca astăzi spre Grecia, alături de alți 22 de colegi din țară, cu scopul furnizării de spijin imediat în eventualitatea declanșării unor incendii majore.
Anul trecut, pompierii militari români au acționat în nordul Atenei și în insula Evia, pentru lichidarea incendiilor care au cuprins vegetația uscată și fondul forestier, dovedindu-se a fi un real ajutor pentru forțele de intervenție elene.
Colegilor noștri din primul schimb (01.07-16.07.2022): Lt. col. Bibarț Claudiu, plt. adj. Lazăr Ovidiu (Secția de Pompieri Brad), plt. adj. Dîncșorean Grațian (Detașamentul de Pompieri Orăștie), plt. adj. Sălășan Cristinel, plt. adj. Croitoru Cosmin (Detașamentul de Pompieri Hunedoara) și plt. adj. șef Cofaru Mircea (Detașamentul de Pompieri Petroșani) le dorim să aibă parte de o misiune reușită, iar experiența dobândită să reprezinte un punct de referință pentru cariera lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus