În anul 2013, pompierii și paramedicii hunedoreni au răspuns cel mai prompt la intervenţiile de prim ajutor medical şi descarcerare. Echipajele hunedorene sunt fruntaşe la nivel naţional în ceea ce priveşte timpul mediu de răspuns la intervenții.

Evaluarea activităţii pe anul 2013 a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a scos în evidență faptul că echipajele SMURD și de descarcerare ale ISU Hunedoara se numără printre cele mai performante şi prompte din ţară. Potrivit evaluării, ISU Hunedoara s-a clasat pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte timpul mediu de răspuns la intervenţii de prim ajutor medical şi descarcerare. Echipajele hunedorene de intervenţie au reuşit să se încadreze într-un timp mediu de răspuns de 7 minute, în timp ce, la nivel naţional timpul mediu de răspuns este de 11 minute.

„Obţinerea acestei performanţe este determinată de amplasarea strategică a subunităţilor de pompieri în judeţul Hunedoara, de preocuparea permanentă pentru înfiinţarea unor noi subunităţi de intervenţie, de îmbunătăţirea dotării cu autospeciale de ultimă generaţie care se deplasează mult mai rapid şi nu în ultimul rând de pregătirea şi profesionalismul membrilor echipajelor hunedorene de prim ajutor şi descarcerare”, a declarat lt. col. Viorel Demean, inspectorul șef al ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus