În acest an persoanele persoanele fizice fără niciun fel de afacere pot solicita fonduri guvernamentale. Banii pot fi utilizați pentru instalarea, modificarea sau schimbarea sistemului de încălzire al casei (programul “Casa Verde”), pentru izolarea termică a locuinței (programul “Casa Verde Plus”) și pentru înlocuirea mașinii vechi cu una nouă sau chiar cu una electrică (programele “Rabla” și “Rabla Plus”).

Pentru eficientizarea sistemelor de încălzire a casei poate fi soliticat un ajutor de stat de 8.000 de lei. Mai exact, persoanele fizice vor putea solicita până la 3.000 de lei pentru a instala panouri solare nepresurizate, până la 6.000 de lei pentru a instala panouri solare presurizate și 8.000 de lei pentru a instala pompe de căldură. Acest program de finanțare este cunoscut sub numele de “Casa Verde”. Dosarele se depun la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara. Tot de acolo puteți primi informații despre programul „Casa Verde Plus”, prin care puteți solicita până la 40.000 de lei pentru izolarea termică a locuinței.

Bani pentru schimbarea mașinii

Programele “Rabla” și “Rabla Plus” dau posibilitatea persoanelor fizice care vor să-și schimbe mașina să solicite fonduri pentru înlocuirea acesteia. Programul “Rabla” vizează schimbarea mașinilor uzate, adică cu o vechime mai mare de opt ani, cu unele noi, iar prin programul “Rabla Plus” se urmărește încurajarea persoanelor de a achiziționa un autoturism nou electric. Solicitanții pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea mașinii uzate (programul “Rabla”) și până la 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice (programul “Rabla Plus”). Pentru achiziția unui autoturism hibrid, se pot obține 20.000 de lei. Aceste două programe se pot cumula, astfel încât solicitanții ar putea beneficia de o finanțare de peste 50.000 de lei.

Sursa: avocat.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus