Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte! Aș îndrăzni să adaug că nu orice fotografie reușește să exprime sau să creeze simțiri și senzații. Pentru el, fotografia a început ca un hobby și s-a transformat de-a lungul timpului într-un mod de viață. Talentat, modest și sincer, este al nostru, al hunedorenilor!

Petrișor Crăciunoiu, fotograf profesionist și coordonator al  “Atelierului de Creație foto-video,” a reușit prin muncă și profesionalism să-și câștige un binemeritat loc în lumea artelor vizuale. Pasiunea pentru fotografie l-a determinat să aprofundeze acest domeniu care s-a transformat dintr-un hobby într-un mod de viață. Ca orice hunedorean mândru de frumusețile județului, Petrișor a reușit să ilustreze cele mai spectaculoase peisaje, cei mai frumoși oameni ai locului și a transpus în fotografie obiceiurile și tradițiile satului românesc.

batrane si traditii

Din anul 2007 și până în prezent, proiectele demarate în domeniul fotografiei au devenit din ce în ce mai numeroase. Unul dintre acestea s-a concretizat în 2012, an în care a luat naștere Festivalul – concurs de Fotografie „Locuri de lângă noi”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Petroșani. În luna aprilie a acestui an va avea loc cea de-a treia ediție a festivalului care tinde să devină unul de tradiție în Valea Jiului. Proiectul a pornit de la ideea că frumusețile meleagurilor hunedorene pot fi promovate mult mai bine prin această formă de manifestare artistică.

padureni

Cu aparatul foto în spate, Petrișor Crăciunoiu străbate județul Hunedoara în lung și-n lat în căutarea fotografiei perfecte. Unul dintre locurile preferate de artist este Ținutul Pădurenilor, despre care Petrișor spune că este locul perfect deoarece dealurile sunt egale și se poate admira întreaga priveliște a văii. În multe dintre plimbările sale, artistul îl are alături pe fiul său, Petru junior, cum îl alintă tatăl, și care îmbrățișează la rându-i pasiunea pentru fotografie.

petrisor si fiul

Din dorința de a împărtăși această pasiune, Petrișor organizează “Ateliere de Creație foto-video” pentru toți cei care își doresc să evadeze în mijlocul naturii pentru a descoperi adevăratele frumuseți care ne înconjoară. Chiar la începutul anului, în luna ianuarie, hunedoreanul a organizat o tabără de fotografie în munții Șureanu, la care au participat fotografi amatori din mai multe zone din țară.

sureanu

“Pe urmele poveștilor din Apuseni” este tematica propusă de Petrișor și de partenerul său Hamilton Colin, cameraman cu experiență de 20 de ani la Sky News, pentru următorul atelier de fotografie care va avea loc în perioada 23-25 mai în satul Valea Verde. Pentru cei interesați de anumite tehnici foto-video, dar și pentru cei care vor pur și simplu să evadeze în natură, organizatorii pun la dispoziție 18 locuri pentru înscriere. Așa cum fiecare loc are povestea lui, și munții Apuseni ascund povești cu tâlc, tâlhari și vâlve, pe care le puteți descoperi participând la atelierul de fotografie din această primăvară.

om la lucru

Mai multe informații puteți obține la adresa de e-mail petrisor.craciunoiu@gmail.com

CITEȘTE ȘI: Obiceiuri de primăvară în comuna Densuș

Țara Hațegului, așezată la poalele Carpaților, fiind înconjurată de munții Șureanu, Țarcului și Poiana Ruscă, este o regiune unică în țară, deosebită din punct de vedere etnografic și încărcată de istorie. Un loc aparte în cadrul Țării Hațegului îi revine comunei Densuș, fiind considerată una dintre cele mai bogate așezări în istorie, folclor, tradiții, obiceiuri și legende.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus