Prăjitură Albă ca Zăpada, rețetă originală. Prăjitura Albă ca Zăpadă sau Lămâița, cum mai este numită, este unul dintre cele mai gustoase deserturi din lume.

Prăjitură Albă ca Zăpada, rețetă originală. Datorită blatului pufos și cremei fine, prăjitura Albă ca Zăpadă este perfectă în orice anotimp.

Prăjitură Albă ca Zăpada, rețetă originală. Iată cum se prepară!

Ingrediente:

Pentru foi:
2 ouă
125 g zahăr
125 ml lapte
125 ml ulei
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
sare
2 lingurițe esență de lămâie
700 -750 gr făină
Pentru cremă:
1500 ml lapte
200 g făină
150 g zahăr
300 g unt
zeama de la o lămâie
2 lingurițe esență de lămâie
30 g zahăr vanilat

Mod de preparare Prăjitură Albă ca Zăpada

Pentru aluat, amestecăm ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm uleiul, laptele și esența.

Amestecăm o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul și le cernem peste celelalte ingrediente.

Apoi punem și restul de făină și frământăm un aluat nelipicis pe care îl lăsăm la odihnit 15-20 de minute, acoperit cu un bol.

După acest interval, împărțim aluatul în patru și coacem patru foi pe dosul unei tăvi de 24/36 cm, câte 3-4 minute, la 180 de grade.

Pentru cremă, amestecăm într-un vas făina cu zahărul și puțin lapte rece si omogenizăm compoziția

Adăugăm și restul de lapte și fierbem crema până se îngroașă ca o budincă.

La final, adăugăm esența.

O dăm la rece acoperită cu o folie direct pe ea, pentru a nu prinde crustă.

Mixăm untul moale cu zahărul vanilat și îl încorporăm în crema răcită, adăugând, după gust și zeamă de lămâie.

Împărțim crema în trei și o întindem între foile de aluat coapte, așezăm o greutate peste prăjitură și o lăsăm la rece de pe o zi pe alta.

O servim pudrată cu zahăr.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus