Omagiem astăzi memoria tuturor celor care au pus libertatea mai presus de propria viață pentru ca România să renască, eliberată de regimul dictatorial
Luna decembrie a devenit pentru țara noastră simbolul eliberării de sub dictatura comunistă. S-au împlinit zilele trecute 31 de ani de când scânteia anticomunistă s-a aprins la Timișoara. Astăzi, cinstim Memoria Victimelor Comunismului în România și sărbătorim Victoria Revoluției Române și a Libertății.
Românii s-au ridicat cu mult curaj pentru libertate, adevăr și dreptate și au pus capăt regimului tiranic și corupt. Au schimbat cursul istoric al României.
În 22 decembrie 1989, mii de români au ieșit pe străzile marilor orașe pentru a saluta căderea regimului comunist.
Eu, în acele zile, când aveam cu puțin peste 18 ani, am simțit că trăiesc momente importante pentru viitorul meu și al celor din jur.
Am crezut în victorie și am aflat cât de puternici sunt românii atunci când sunt uniți și au un crez comun.
Sunt convins că și dumneavoastră, cei care ați trăit acele zile cu emoție și speranță, ați crezut în schimbarea de care aveam nevoie atât de mult….
Anii au trecut cu repeziciune. Nu avem voie să-i dezamăgim pe eroii din 1989. Familiile lor au dreptul să ne judece. Au dreptul să ne ceară să ne facem datoria fiecare dintre noi, în fiecare zi, pentru ca valorile pentru care s-au sacrificat cei dragi, să rămână pentru totdeauna în „felul de a fi” al poporului român.
Românii au ales în decembrie 1989 un drum care a însemnat punctul de plecare și un fundament solid pentru respectarea drepturilor omului, libertate de expresie și democrație în adevăratul sens al cuvântului.
România de astăzi, atașată valorilor democrației, este un bun câștigat cu suferința și jertfa eroilor și martirilor, a tuturor celor care au știut și au avut curajul să spună NU regimului dictatorial. Au dovedit faptul că dorința de libertate, solidaritatea, speranța, nu pot fi ucise de gloanțe.
Omagiem astăzi memoria tuturor celor care au pus libertatea mai presus de propria viață pentru ca România să renască, eliberată de regimul dictatorial.
Avem atât datoria de onoare, cât și responsabilitatea față de sacrificiul eroilor Revoluției Române de la 1989 să apărăm drepturile, libertățile și valorile pentru care ei au luptat și să nu permitem niciunei puteri politice să mai acționeze împotriva cetățenilor.
Democrația, libertățile și dreptul fiecărui român la o viață prosperă trebuie apărate zi de zi, cu fermitate.
Românii și România le merită!
Vă mulțumesc!
Călin Petru Marian
Prefectul județului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus