Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărie Municipală (SPIGM) a creat anul trecut un prejudiciu de peste 107.000 euro la bugetul local al Primăriei Deva, prin achiziţii şi contracte de prestări servicii încheiate la preţuri supraevaluate, relevă un raport al Corpului de control al primarului, dat publicităţii joi de administraţia locală.

Conform raportului, care face referire la anul 2017, SPIGM Deva a contractat servicii de întreţinere a spaţiilor verzi, de curăţenie şi de toaletare a arborilor cu diverse firme, cu toate că lucrările sunt similare cu cele stabilite în obiectul său de activitate şi că avea suficient personal şi utilaje pentru executarea acestora în regie proprie.

“Din aceste contracte rezultă un prejudiciu estimat la aproximativ 494.380,44 lei în anul 2017, echivalentul a aproximativ 107.500 euro”, se arată în raportul încheiat de Corpul de control al primarului municipiului Deva.

Din sinteza raportului, ce numără şase pagini, se desprind mai multe exemple prin care echipa de control arată că anumite lucrări au fost contractate de SPIGM Deva la preţuri mult mai mari faţă de tariful pe care acest serviciu public îl solicita pentru activităţi similare prestate terţilor.

Astfel, pentru toaletarea a 216 copaci de pe marginea DN7, SPIGM Deva a contractat servicii mai scumpe de opt ori faţă de tarifele proprii, se precizează în raport. ‘Deşi tariful pentru toaletarea unui arbore practic de SPIGM Deva (…) este de 31,84 lei, se achiziţionează prin SEAP serviciile (…) la un preţ de 252,10 lei, fără TVA, pentru un arbore toaletat. De aici rezultă un prejudiciu estimativ adus instituţiei de aproximativ 47.576,16 lei”, se arată în raport.

 

Membrii echipei de control mai arată că activitatea SPIGM Deva face obiectul unei anchete a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, care a solicitat mai multe documente aferente perioadei 2015-2017.

Alături de actele solicitate, poliţiştii vor primi şi un exemplar al Raportului Corpului de control, menţionează echipa de audit.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus