Alin Bonța sau pasiunea revelării frumosului din jur

Deveanul Alin Bonța este un profesionist al tehnicii, însă viața l-a dus înspre lumea cărților. Și apoi, printr-un alt concurs de împrejurări, în lumea ciclismului. Cu bicicleta alături și-a făcut o mulțime de prieteni, pe bicicletă a alungat gândurile zilelor triste, pe bicicletă a reînvățat bucuria și tot din șaua bicicletei a colindat satele, munții, dealurile și văile și a văzut și cât e Hunedoara de frumoasă! Desigur, deveanul nostru nu s-a oprit aici: a pedalat şi pe dealurile sau munții altora, peste granițe, iar întâmplările pline de haz pe care le-a trăit alături de un grup de minunați prieteni, le-a adunat într-o carte. Apoi încă una. Şi încă una. Până acum sunt trei: „Cu bicicleta prin Pirinei”, „Cu bicicleta prin Corsica” și „Cu bicicleta prin Tenerife”.
O a patra carte, pe care Alin o vrea ca un ghid ciclo-turistic (dar nu numai) despre judeţul Hunedoara, de această dată, se înfiripă chiar în aceste săptămâni. Alin Bonța nu este, însă, numai un absolvent de Politehnică devenit scriitor, prin savuroasele sale jurnale de călătorie. Este un om care, dincolo de perdeaua întâmplărilor nefericite ale vieții, a avut puterea să caute frumusețea, bucuria și forța prietenei. Și, prin ele, să revină printre și pentru oameni, cu răbdare și blândețe.

Pentru exemplul său de profesionalism şi dăruire, pentru modul în care a ales să promoveze Binele și Frumosul, vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce este și face. Sâmbătă, 16 Iunie 2018, ora 11.00, editorul, scriitorul și ciclistul Alin Bonța vine să-l întâlnim în Piața Victoriei, din Centrul Devei. Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână și semnătura recunoștinței voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus