Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 11.00, devenii şi nu numai ei, sunt aşteptaţi să fie alături de Avel Ritişan, un împătimit al muntelui şi al schiului de mai bine de o jumătate de veac. La ediţia de sâmbătă a campaniei „Premianţii fără Premii” sunteţi invitaţi „să cunoaşteţi un exemplu de putere de muncă şi mai ales de devotament".

Ediţia a 18-a a campaniei „Premianţii fără Premii” îl aduce în atenţia cetăţenilor din Deva, pe Avel Ritişan, unul din cei mai renumiţi alpinişti români, autorul multor trasee realizate în premieră în Carpaţii României. La vârsta de 74 de ani, alpinistul şi salvatorul montan Avel Ritişan, se poate mândri cu participarea activă la peste 200 de acţiuni de salvare montană. Mai mult decât atât, considerat cel mai experimentat alpinist român, Avel Ritişan a fost desemnat în anul 1986 să conducă prima expediţie românească în Himalaya. Salvamontistul hunedorean este membru al Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, iar o asociaţie similară din Italia i-a oferit premiul „Targa de Argint”, pentru activitatea depusă în salvarea de vieţi omeneşti.

Avel Ritişan îşi desfăşoară în continuare activitatea în domeniul pe care îl iubeşte atât de mult, iar la primul apel de urgenţă este oricând gata să urce din nou pe munte. Dacă apreciaţi activitatea şi devotamentul pentru munca pe care acesta o prestează, sunteţi aşteptaţi sâmbătă în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus