Protagonistul ediției din acest weekend al Campaniei Premianții dără Premii este petroșăneanul Fabiani Prcsina, elevul, care a uimit lumea muzicală cu talentul său.

Bucurie, emoție, mândrie, tristețe și speranță. Acestea sunt emoțiile cu care vă invităm sâmbătă la următoarea ediție a campaniei „Premianții fără premii”. Vorbim despre trăiri pentru că o să avem privilegiul de a-l felicita, de a-i zâmbi celui mai bun pianist al lumii la categoria lui de vârstă. Este Fabiani Prcsina, elevul de 12 ani din Valea Jiului care a uimit lumea muzicală cu talentul său.

Greu încercat de viață, cu un suflet nobil, Fabiani Prcsina se contopește cu pianul, pe care-l transformă în prelungirea sufletului său, iar efectul este o muzică aproape divină. Fabiani studiază pianul din clasa I, de când mama lui l-a înscris la școala de muzica din Petrosani. Acum este în clasa a V-a și are în palmares mai multe premii la concursuri naționale și internaționale de interpretare. Anul acesta a fost chiar câștigătorul marelui premiu la festivalul de Nisa. Fabiani spune că-I place foarte mult muzica, simte că se eliberează atunci când atinge clapele pianului, fapt care a făcut-o pe profesoara lui să spună că „Dumnezeu a pus în acest copil tot ce este mai bun și mai frumos, dotat cu o mare sensibilitate, o sensibilitate ce l-a ajutat să se apropie de muzică și să facă din pian o mare pasiune”.

Cea care i-a fost întotdeauna alături lui Fabiani – mama sa – a murit anul trecut, în Joia Patimilor, în urma unui accident rutier. La o săptămână după tragedie, băiatul a câștigat locul I și premiul Uniunii Compozitorilor, la un concurs internațional de interpretare. Într-un interviu televizat, Fabiani a spus că „Orice premiu aș lua îl dedic mamei, iar toate recitalurile pe care le voi da, tot mamei le voi dedica”.

Fabiani nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar acum e în grija mătușii sale.

Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a unui asemenea copil de excepție, vă propunem să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet. Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 11.00, micuțul Fabiani Prcsina vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Comunicat Premianții fără Premii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus