Protagonistul ediţiei cu numărul 43 a Campaniei „Premianţii fără premii” este Grigore Roibu, un bun cunoscător al artelor focului şi al culturii vizuale universale, membru al Uniunii Artiştilor Plastici - filiala Interjudeţeană Cluj-Bistriţa.

“Pentru ediția de sâmbătă l-am rugat pe unul dintre colaboratorii și prietenii premiantului să ne facă o prezentare a lui. Iată cum îl vede Andrei Rosetti pe Grigore Roibu: este fotograf şi profesor de arte vizuale în cadrul liceului de specialitate din Deva. S-a format ca ceramist în Academia de Arte Vizuale Ioan Andreescu din Cluj-Napoca (astăzi UAD Cluj-Napoca). Imediat după finalizarea studiilor a lucrat în televiziune, a fost redactor cultural în presa clujeană şi apoi în cea din judeţul Hunedoara. În ultimii ani a ales să se exprime artistic prin intermediul fotografiei, realizând mai multe expoziţii personale în care ceramica sau pictura s-au retras de pe simeze în favoarea artei fotografice. De curând a fost primit în rândurile Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Lucrările sale au fost premiate în cadrul mai multor concursuri de fotografie relevante din ultimii doi ani”, spun reprezentanţii Campaniei Premianţii fără premii.

Artistul Grigore Roibu a obţinut mai multe premii şi menţiuni. Cea mai recentă medalie a fost obţinută la Salonul Internaţional de Artă Fotografica din Sibiu, medalie acordată de PSA – Photographic Society of America.

Sâmbătă, 27 septembrie 2014, începând cu ora 11.00, profesorul Grigore Roibu va fi prezent în fața statuii lui Decebal din centrul Devei pentru a schimba o vorbă cu toţi cei dornici să îl cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus