La numai 27 de ani, un medic rezident la clinica de cardiologie vasculară din Timișoara face cinste meleagurilor noastre.

Cine îmbrățișează meseria de medic se aruncă în vâltoarea vieții încercând de fiecare dată să smulgă din mâinile morții viețile pacienților săi. Nu de puține ori mergem la medic ca la o soluție miraculoasă, implorându-l să ne ajute. În astfel de situații apare și consumul emoțional, că doar și medicii sunt oameni și nu sunt de piatră. E greu pentru ei. Adică, e greu și pentru ei.

Spunem mereu, cu o amărăciune nedisimulată în glas, că nu mai sunt tineri valoroși care să rămână în țară pentru a ajuta neamul românesc. Ei, bine, astăzi, vă putem spune cu bucurie că nu este așa.

Este dedicat trup și suflet meseriei sale. Iubește deopotrivă medicina și pictura, am putea spune că încearcă să ridice la rang de artă actul medical și să însănătoșească mentalitățile existente în societate.

COPERTA copy

Mircea Ionuț Popițiu, pentru că despre el vorbim astăzi, este un medic tânăr, pasionat de pictură, care a ales să-și vândă operele de artă pentru renovarea secției medicale în care lucrează. Un gest care impresionează și ar trebui să pună pe gânduri pe cei care administrează fondurile din sănătate.

Lucrarile sale sunt aboslut speciale, ele fiind inspirate din operatiile la care a participat.

CITEȘTE ȘI: Ziua sunt medici, noaptea sunt pictori. Dar şi tablourile lor salvează vieţi

Pentru exemplul puternic oferit, vă propunem să ne întâlnim cu acest om minunat și să-i spunem asta, că e minunat, că suntem mândri de el și că îl susținem, fie chiar și moral, în demersul său.

Sâmbătă, 07 februarie 2015, ora 11.00, domnul Mircea Ionuț Popițiu vine să îl cunoaștem.

Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus