În anul pe care îl încheiem curând s-au întâmplat câteva evenimente politice în premieră. Hunedoara Liberă vi le prezintă.

În anul pe care îl încheiem curând s-au întâmplat câteva evenimente politice în premieră. Hunedoara Liberă vi le prezintă.

  1. Condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare cu executare a pus capăt carierei politice a lui Mircia Muntean. În data de 24 aprilie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul fostului primar al Devei. Astfel, prin contopirea a două pedepse – una de 4 ani de închisoare cu suspendare și una de 2 ani pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, care nu mai putea fi cu suspendare pentru că Muntean era în perioada de încercare – primarul în funcție al reședinței de județ a ajuns după gratii.

O premieră în viața politico – administrativă a județului Hunedoara. Niciun ales în funcție nu a mai fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea.

Mircia Muntean este încarcerat la Penitenciarul Aiud și a contestat în diverse instanțe deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție.

  1. Ovidiu Moș (PSD) – primar interimar al municipiului Deva.

După arestarea lui Muntean, potrivit legii, unul dintre viceprimari – Ovidiu Moș sau Răzvan Mareș – putea să ocupe, interimar, postul de primar. Deși calculele erau făcute pentru Mareș, Ovidiu Moș este ales de către Consiliul Local ca să ocupe acest post. O premieră pentru PSD, care n-a reușit niciodată să câștige alegerile în reședința de județ.

Interimatul lui Moș a încetat în 29 noiembrie, când primarul ales al Devei a depus jurământul.

  1. Alegerile parțiale din 11 iunie – iar o premieră.

Lucian Resmeriță a câștigat postul de primar al municipiului Lupeni, după ce în această funcție au fost începând cu anul 2000 tatăl și fratele său.

  1. O altă premieră în acest an și tot la Deva. Candidatul ALDE de anul trecut de la Primăria municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, a candidat anul acesta de la PNL, iar candidatul PNL de anul trecut, Petru Mărginean, a candidat în 2017 de la PSD.

A câștigat Oancea, care, tot în premieră, a fost de trei ori la rând candidat la Primărie din trei posturi diferite – 2012 – independent, 2016 – ALDE și 2017 – PNL, învingându-l pe Petru Mărginean, care, la rândul său, a fost candidat la Primărie de patru ori – în 2008 – PC, 2012 – USL/PC, 2016 – PNL, 2017 – PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus