În prag de sărbătoare, elevele Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva cuceresc noi trepte ale succesului, fiind laureate ale concursului de interpretare vocală „Magia Cântecului”. Între cei peste 140 de concurenți din 11 județe cu licee de muzică de prestigiu din țară s-au distins devencele de la clasa de canto muzică populară coordonate de dna. prof. Bianca Iacoboni Zeiconi, obținând următoarele premii:

– Jurca Nadia , clasa a X-a – premiul 1;

– Danci Marina, clasa a IX-a – premiul 2;

– Cigmăian Miruna, clasa a X-a – premiul 3;

-Gavrilă Alexandra, clasa a XI-a – premiul 3;

– Inișca Alexandra, clasa a XII-a – premiul 3;

– Ioaneș Elena, clasa a IX-a – mențiune;

– Stănculesc Alexandra – clasa a XII-a – mențiune.

Concursul „Magia Cântecului”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul de Arte din Oradea în cadrul proiectului educativ cu același nume, s-a desfășurat atât online cât și fizic la începutul lunii decembrie 2022 și a adunat concurenți de la licee de muzică și arte din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Târgu-Mureș, Satu Mare, Zalău, Bistrița, Sfântu Gheorghe, Reșița, Deva. Concursul s-a adresat elevilor care studiază canto în liceele de profil din țară și a fost împărțit pe 3 secțiuni: canto clasic, canto muzică ușoară și canto muzică populară.

 

La sfârșit de an secția de Arte Plastice a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva mai adaugă un premiu național în palmares. Munca și talentul elevei Goidescu Ioana Andreea din clasa a VIII-a Plastică și a profesoarei ei Alina Nealcoș au fost încununate cu premiul II la a XXII-a ediție a Concursului Național de Pictură „Alexandru Ciucurencu”.

„Alexandru Ciucurencu (1903-1977), pictor tulcean considerat părintele școlii coloristice românești, este  omagiat an de an de Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea prin organizarea prestigiosului Concurs Național de Pictură „Alexandru Ciucurencu”, manifestare artistică în sistem competițional, destinată elevilor care studiază în cadrul liceelor de arte din țară.” – relatează doamna profesoară Alina Nealcoș.

 

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus