Ca Liceu cu profil vocațional, suntem bucuroși să observăm, după acești ani anevoioși, înviorare în rândul elevilor, care sunt tot mai motivați să participe din nou la concursuri de specialitate desfășurate atât în format tradițional, cu public, cât și online.

În 14-15 mai a avut loc la Lugoj a IX-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Clara Peia”. Structurat pe două secțiuni (secțiunea A –  Profesioniști, secțiunea B – amatori), concursul s-a adresat elevilor din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a, și s-a desfășurat pentru secțiunea A din nou în format fizic. Prezenta ediție a reunit 40 de participanți  din peste 12 județe și suntem mândri că printre premianți se regăsesc și doi dintre elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva, ambii coordonați de prof. Cristian Dumitriu:  Dănilă Adelina – Maria, clasa a II-a a obținut premiul I, iar Costa Iosia, clasa a VIII-a, premiul II.

            Tot în 14 mai s-a finalizat și a XXXVIII-a ediție a Concursul Național de Interpretare a Muzicii Românești „Sigismund Toduță” organizat de Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița ( ediție desfășurată online). Concursul promovează muzica românească cultă și  folclorul autentic românesc și  se adresează elevilor instrumentiști și vocaliști din ciclul primar pâna la cel liceal, fiind o rampă de lansare a tuturor elevilor talentați din țară. La acest concurs, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” a fost reprezentat de elevele Iancu Teodora, clasa a IX-a canto clasic, prof. Maria Copăcian, care a obținut premiul III și  Mădălina Vârciu, clasa a XII-a canto popular, prof. Bianca Iacoboni-Zeiconi, care a obținut mențiune.

 

Dănăilă Adelina- Maria clasa a II-a Costa Iosia clasa a VIII-a

Sursa: Responsabil pentru relația cu presa, prof. Andreea Lupu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus