În plină criză a sistemului educațional românesc, profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva își urmează cu dăruire vocația, înrâurind performanțele elevilor și culegând cu satisfacție roadele strădaniei lor pe parcursul întregului an școlar. Și în această perioadă, elevii pregătiți cu pasiune și profesionalism de dascălii lor participă la concursuri  școlare, obținând rezultate remarcabile, cucerind premiu după premiu.

Cele mai recente distincții au fost obținute de elevii sârguincioși și înzestrați de la secția de muzică a Liceului, specializarea pian, la Concursul Internațional „Orpheus”, desfășurat în perioada 26-28 mai 2023 la Târgu Jiu. Îndrumată cu migală de profesoara Popa-Morait Cristina, tânăra pianistă Costa Iedida-Ami, din clasa a IV-a a obținut Premiul II, fiind apreciată pentru rafinamentul și expresivitatea interpretării sale. Experimentații liceeni Costa Iosia (clasa a IX-a), Bălan Sebastian (clasa a X-a) și Mariș Dariana (clasa a XI-a), conduși pe treptele succesului de profesorul Dumitriu Cristian, au obținut Premiul I și înalte aprecieri pentru performanțele lor artistice, primii doi participând și la Gala Laureaților.

Aflat la a XVIII-a ediție, Concursul Internațional „Orpheus” a fost organizat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Gorj și s-a adresat elevilor din  clasele primare, gimnaziale și liceale ale școlilor și liceelor cu profil vocațional artistic din țară și străinătate. Concursul s-a desfășurat pe șapte secțiuni: muzică instrumentală, canto clasic, teorie muzicală, folclor (muzică vocală tradițională și instrumente populare), arte vizuale, arta actorului și creație literară (participarea pentru cea din urmă fiind deschisă și pentru școlile din învățământul de masă).  La secțiunea muzică instrumentală au participat 131 de elevi de la școli și licee de muzică din 10 județe ale țării și din Serbia, aceștia  arătându-și măiestria interpretativă la următoarele instrumente: pian, instrumente cu corzi  și instrumente de suflat.

Felicităm elevii și profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva pentru performanțele lor în acest mediu înalt competitiv și suntem deosebit de încântați să vedem cum renumele școlii devene de muzică se menține de la generație la generație, grație dedicării și muncii neobosite a celor implicați.

Costa Iedida-Ami, clasa a IV-a  PREMIUL II Mariș Dariana, clasa a XI-a PREMIUL I Bălan Sebastian, clasa a X-a PREMIUL I și Gala Laureaților Costa Iosia,     clasa  a IX-a        PREMIUL I și Gala Laureaților

Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus