În prag de vacanță, elevii și profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au confirmat încă o dată talentul și sârguința lor, obținând rezultate remarcabile la concursuri internaționale de profil. Beneficiind de avantajele concursurilor online datorită cărora timpul și spațiul nu mai sunt o provocare, elevii de la clasele de pian și chitară a profesorilor Violeta Iancu și Lorant Norbert Bravyak s-au alăturat altor sute de copii și tineri talentați, fiind  apreciați cu distincții importante.

Elevii Solnoc Ștefania din clasa a II-a Muzică și Dumitru Darius din clasa a V-a Muzică, de la clasa de pian a prof. Violeta Iancu, au obținut Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare „Appassionato”. Aflat la prima ediție, concursul s-a desfășurat fără limită de vârstă, pe mai multe categorii: muzică instrumentală (pian și instrumentele orchestrei simfonice), muzică vocală (canto clasic), folclor vocal și instrumental, teatru și musical. Concurenții au putut opta pentru participare fizică, la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București, în perioada 3-5 iunie 2023 sau  pentru participare online în perioada 10-12 iunie 2023.

Elev la clasa de chitară a prof. Lorant Norbert BravyakLandt Erwin din clasa a IX-a Muzică a obținut Premiul III la Concursul Național „Drumul Artelor”,  secția chitară clasică. Aflat la a treia ediție, concursul s-a adresat elevilor din clasele I-XII și studenților, fiind organizat în format hibrid (fizic și online) pentru două  categorii (profesioniști și amatori). Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni:  muzică instrumentală, muzică vocală și  arte plastice, etapa fizică desfășurându-se în perioada 10-11 iunie 2023 la Școala Gimnazială de Arte nr. 4 din București, iar etapa  online între 21-23 iunie 2023.

Tot de la clasa de chitară a prof. Lorant Norbert Bravyak, elevul Tene Bogdan din clasa a XI-a Muzică, a fost distins cu  Premiul I Special la sectia jazz (chitară) iar elevul Rus Robert din  clasa a X-a cu  Premiul II la secția corzi grave (chitară clasică)  la Concursul Internațional de Interpretare „Scherzo”. Aflat la a IV-a ediție, concursul s-a desfășurat cu participare fizică  în perioada 16-18 iunie 2023 la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 din București și cu participare online în perioada 19-23 iunie 2023. Concurenții au putut opta între o mare varietate de secțiuni:  muzică instrumentală, muzică vocală (canto clasic și canto popular), muzică de cameră/ ansambluri vocale și instrumentale,  jaz/muzică ușoară.

Aceste rezultate confirmă încă o dată nivelul excepțional de virtuozitate și interpretare artistică al elevilor Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Astfel de performanțe muzicale remarcabile demonstrează munca asiduă, dedicarea și pasiunea neîncetată pentru arta sunetelor atât a elevilor cât și a profesorilor lor și sunt mărturii ale parteneriatului eficient realizat între toți factorii care contribuie la actul educativ calitativ: elev-profesor-părinți-instituție de învățământ.

O parte dintre premianți  vor putea fi ascultați în cadrul formației Art Adventure, coordonată de prof. Lorant Norbert Bravyak, formație ce va participa la Concertul din cadrul evenimenului „Serbările Cetății” organizat de Primăria Municipiului Deva sâmbătă, 1 iulie 2023, începând cu ora 17.30.

Erwin Landt clasa a IX-a Muzică Bogdan Tene, clasa a XI-a Muzică Robert Rus clasa a X-a Muzică Solnoc Ștefania clasa a II-a Muzică (1) Dumitru Darius clasa a V-a Muzică

Sursa: Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus