Magistraţi ai Curţii de Apel Braşov au respins, ca nefondat, apelul făcut de primarul staţiunii Predeal, Liviu Cocoş, care este condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Astfel, instanţa a menţinut decizia Judecătoriei Braşov din 27 aprilie 2016, prin care primarul şi alţi 12 inculpaţi în dosarul penal nr. 2509/197/2014, au fost condamnaţi pentru abuz în serviciu privind atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL.

“Respinge, ca nefondate, apelurile declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, inculpaţii Cocoş Liviu, Bucur Nicolae, Bordea Alina, Nedelcu Ştefan, Ilie Lucian, Hogea Mihaela Crinela, Frăţilă Marcel, Bogdan Dănuţ Ioan, Pop Ilie, Vitiuc Elena Anemaria,Toma Vasile, Nedeluţ Andreea, părţile civile Alecu Marius Eusebiu,Călin Marian, Oneaţă Ion Sabin, Şerban Loredana Mihaela, Cojocaru Maria, Necula Stela, Caţa Mariana, împotriva sentinţei penale nr.807/27.04.2016 pronunţată de Judecătoria Braşov, în dosarul penal nr.2509/197/2014, pe care o menţine”, se arată în postarea referitoare la soluţia dată în acest dosar şi publicată pe portalul Curţii de Apel Braşov, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, inculpaţii în acest dosar sunt obligaţi la plata a câte 150 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat, iar părţile civile la plata a câte 50 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului.
Sentinţa, pronunţată în şedinţă publică din 20 aprilie 2017, este definitivă.

Contactat vineri de AGERPRES, edilul Predealului a declarat că nu doreşte să comenteze sentinţa Curţii de Apel, el spunând că după ce se va consulta cu avocatul său va face precizări în acest caz.
Actualul primar şi cei 12 consilieri locali din mandatul trecut au fost trimişi în judecată în ianuarie 2014, de Parchetul Judecătoriei Braşov, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Acţiunea a fost demarată după ce, în anul 2011, aceştia, în calitate de consilieri locali, au ignorat o hotărâre judecătorească, atribuind ilegal şase locuinţe ANL.
Potrivit sentinţei date de Judecătoria Braşov anul trecut şi menţinută de Curtea de Apel, primarul în funcţie a oraşului Predeal a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de trei ani.
De asemenea, acestuia i se interzice, ‘ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice precum şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii publice de stat’.
“Pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii, se suspendă şi executarea pedepsei accesorii”, potrivit sentinţei.
Liviu Cocoş se află la al doilea mandat la Primăria Predeal, din partea PNL.

Un răspuns

  1. Daca se judeca la Curtea de Apel Alba, sigur era achitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus