Primarul comunei Peştişu Mic a fost declarat luni incompatibil de ANI. Ce dispoziţii legale a încălcat VOINA LEOREAN CASIAN.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul comunei Peştişu Mic s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 01 aprilie 2011, întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. CASICOM STILL S.R.L., respectiv calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul VOINA LEOREAN CASIAN P.F., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, „Funcția de primar[…] este incompatibilă cu […] funcția de […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice; calitatea de comerciant persoană fizică[…]”.

În comunicatul ANI se mai arată că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”. Mai mult, „persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus