Primăria Deva va publica lista datornicilor la bugetul local pe site-ul instituției și în locurile speciale de afișaj, potrivit unei hotărâri adoptate de consilierii locali, datele oficiale arătând că peste 3.600 de contribuabili persoane fizice și juridice din municipiu cumulează restanțe ce depășesc 14,64 milioane lei.

“Hotărârea va fi aplicată după ce va fi validată, din punct de vedere al legalității, de Prefectura Hunedoara”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Mona Voinescu, care a explicat că decizia este urmarea unei prevederi din Codul de procedură fiscală.

Pe lista cu datorii se vor regăsi persoanele fizice cu datorii mai mari de 500 de lei la bugetul local, precum și persoanele juridice care înregistrează debite mai mari de 1.000 de lei către Municipalitate, la data de 31 decembrie 2015.

Calculele efectuate de specialiștii Primăriei arată că în această situație se află 3.468 de cetățeni, care au o datorie totală de 8,79 milioane lei, și 213 agenți economici, care au restanțe la bugetul local calculate la suma de 5,86 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus