Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, condamnă ferm incidentul petrecut luni, 04 septembrie, în curtea Colegiului „Matei Corvin” din Hunedoara, incident pe parcursul căruia o fată de 11 ani a fost lovită violent şi agresată verbal de alte două fete, cu vârste de 12 şi 13 ani, în timp ce alte membre ale grupului  asistau ca simpli „spectatori” la scenele de o violenţă greu de imaginat, iar una dintre ele a şi filmat cu telefonul cele întâmplate.

„Sunt siderat de cele întâmplate. Videoclipul care circulă on-line conţine scene de o violenţă inimaginabilă pentru mine, mai ales că „protagoniste” sunt nişte fete cu vârste sub 14 ani. Nu îmi vine să cred că încă se mai poate întâmpla aşa ceva. Nu am crezut niciodată că nişte fete sunt capabile de gesturi de o asemenea violenţă. Aştept şi eu, la fel ca toţi hunedorenii, rezultatele cercetărilor şi sentinţa definitivă dată de justiţie. Ştiu, unii pot spune că nu e treaba Primăriei sau a primarului să emită opinii asupra unor fapte de acest fel. Da, din punct de vedere legal, cazul este de competenţa poliţiştilor şi procurorilor, dar consider că responsabilitatea este purtată în primul rând de părinţi, apoi de profesori dar şi de către fiecare membru al comunităţii care observă astfel de scene şi nu are nicio reacţie. Probabil că nu a fost cazul acum, pentru că, din ce am înţeles, incidentul nu s-a petrecut în stradă, ci în curtea unei unităţi şcolare. Se impune o schimbare în sistemul de educaţie. Eu unul voi solicita reprezentanţilor Primăriei în consiliile de administraţie ale şcolilor din oraş să caute şi să aplice măsuri mai eficiente împotriva violenţei în rândul minorilor şi să deruleze acţiuni de conştientizare asupra consecinţelor pe care le pot avea astfel de gesturi. Poliţia Locală Hunedoara a derulat, în anul şcolar trecut, acţiuni de informare şi prevenţie în mai multe şcoli din oraş, dar cred că e obligatoriu ca acestea să fie permanentizate şi intensificate de către cadrele didactice”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Sursa: Primăria municipiului Hunedoara

 

 

Un răspuns

  1. lazar.flueras@gmail.com' Flueras Lazar spune:

    Ca la fotbal.Adultii lasă faza să fie finalizată, apoi mergem la autoritățile competente….ar fi de râs,dar este de plâns…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus