Petru Mărginean a dezvăluit în debutul şedinţei Consiliului Local de joi că incendiul de la rampa de gunoi a Devei (din 2011) pentru stingerea căruia o firmă a încasat 1 milion de lei, a fost stins de fapt de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul din 2015 s-a potolit. Primarul Petru Mărginean a declarat joi că pompierii de la ISU Hunedoara au intervenit eficient şi că zona a fost în sfârşit asigurată.

„Groapa este închisă, incendiul a fost lichidat şi le mulţumesc celor de la ISU pentru intervenţiile dificile din ultimele zile care au pus capăt arderilor”, a declarat Petru Mărginean.

Primarul a continuat însă, explicându-le consilierilor locali cum a fost stinsă groapa de gunoi în 2011, când arderile nu se mai opreau.

„Nu am vrut să vă pun în situaţia de a vă afla în ilegalitate, aşa cum s-a întâmplat în 2011 când s-au alocat 10 miliarde de lei vechi pentru stingerea focului. Contractul a fost semnat atunci, în numele acelei firme, de către un om cunoscut din presă, un deontolog deosebit, un moralist şi un integru. Procesul Verbal de recepţie a fost semnat din partea executantului de către Ştefan Ciocan. Dar, şi atunci, tot pompierii au stins incendiul. Sunt alţii care trebuie să se intereseze unde s-au dus acei bani”, a declarat Petru Mărginean.

Documentele pe care le-a prezentat primarul în susţinerea afirmaţiilor sale sunt:

– împuternicirea prin care Ştefan Ciocan a fost desemnat de SC TELECERNA SRL să reprezinte societatea „în vederea semnării contractului de lucrări pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi a municipiului Deva şi punerea în siguranţă a acesteia.”

g1

– contractul de lucrări nr. 33.602 din 04.10.2011 încheiat între Municipiul Deva şi SC TELECERNA SRL (în valoare de 983.150,39 lei), semnat tot de Ştefan Ciocan în numele societăţii şi de fostul primar Mircia Muntean; (sursa foto: sebastianbargau.ro)

g2 g3

4 răspunsuri

  1. Ești în funcție din 2012. Ce măsuri ai luat și ce instituții ai sesizat domnule primar?

  2. hehehehe analfabeti :
    DEFINITII NU DEFINITI !!!!!!!!!

  3. Chiar asa penibili am ajuns?!..Stefan Cican a fost imputernicit(propun sa cititi mai bine hartiile fotografiate)…vreti sa luati pe cineva la intrebari…Sendroiu ar fi primu…dar intrebare din 2015 suna altfel…de ce dupa o saptamana jumatate, primaria devei s-a facut ca ploua (probabil chiar asteptand sa ploua, poate ca asa ar fi reusit cineva sa stinga gropa aia de gunoi).Au pasat gropa aia de gunoi ca o minge de ping-pong…dar nici Primaria Deva si nici Cj Hunedoara nu au avut initiativa civica, da-o drac de treba, noi am fost nevoiti sa inhalam fumu rezultat din ardearea gunoaielor, deci…Petru Marginean, ca un veritabil conducator al urbei, nu s-a sesizat sa isi ocroteasca oamenii care l-au votat…eu as zice atunci…da-o dracu de groapa..la„s sa arda ca acuma e inchisa si nu mai apartine primariei….

  4. crisan_al72@gmail.com' Crisan Ioan spune:

    Sa vedem daca avem autoritati…si daca acestea sunt interesate sa faca lumina…Firma asta a avut multe contracte necurate cu administratia, participand in schimb cu lucrari tip sponsorizare, spre exemplu, la baza sportiva din curtea IPJ Hunedoara…deci?…vreti lumina?…de la catredala numai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus