Procurorii anticorupție anchetează modul în care au fost realizate lucrările de introducere a apei în comuna Șoimuș.

Ancheta în acest caz a pornit de la o plângere penală depusă de administratorul firmei care a contractat inițial lucrările la reţeaua de apă şi canalizare din comuna Şoimuş. Acesta a reclamat faptul că anumite facturi depuse la autoritatea competentă pentru decontarea banilor europeni, AM POS Mediu Timişoara, nu au fost emise de societatea sa.

Facturi false decontate de Primăria Șoimuș?

Neregulile semnalate de SC Construcţii 5 Vest SRL, căci despre acestă societate este vorba, au ajuns până la Ministerul Fondurilor Europene. Reprezentanții Guvernului au confirmat faptul că, în cauză, sunt vizate şase facturi, emise în anul 2015, către Primăria Şoimuş, care ridică suspiciuni de fraudă. Reprezentanţii ministerului au mai arătat că în urma verificării facturilor, administratorul SC Construcţii 5 Vest SRL a constatat că în documentele fiscale respective existau erori la calcularea TVA, sau erau semnate de către un angajat al firmei sale, care a negat că le-ar fi semnat. Mai mult de atât, una dintre facturi nu era aceeaşi cu factura emisă de societatea sa şi nu era semnată de către administrator, având o copie a ştampilei şi a semnăturii pe aceasta.

După ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, motivul fiind complexitatea cazului, valoarea pagubei şi tipul infracţiunilor, cauza a ajuns pe masa procurorilor de la Serviciul Teritorial al DNA Alba Iulia.

Potrivit unor surse judiciare, primarul comunei Șoimuș, Mihai Irimie, ar fi fost deja audiat în acest dosar. La solicitarea Hunedoara Liberă, reprezentanții DNA au evitat să spună în ce calitate a fost audiat primarul din Șoimuș. Cert este că, în acest dosar, ancheta continuă, iar procurorii pot oricând detona o nouă „bombă” în județul Hunedoara.

Isprăvile lui Mihai Irimie au ajuns și în atenția Poliției

Modul de lucru al firmelor care execută lucrările de introducere a rețelei de apă și canalizare în comuna Șoimuș a atras atenția polițiștilor din cadrul IPJ Hunedoara, care au deschis și un dosar de cercetare penală. Oamenii legii au descoperit că o parte din lucrări sunt executate fără a fi emisă o autorizație de construcție valabilă.

În luna februarie a acestui an, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că, pe raza localității Chișcădaga (comuna Șoimuș), muncitorii care execută lucrările de introducere a apei obstrucționează accesul auto pe DJ 706A. La sosirea echipajului de poliție, nici administratorii societății și nici reprezentanții Primăriei comunei Șoimuș nu au putut prezenta oamenilor legii documentele în baza cărora se execută lucrările. Mai mult, nu s-a clarificat nici faptul că firmele care execută lucrările în zonă au încheiat vreun contract cu Primăria.

4 răspunsuri

  1. tic, tac – tic, tac!
    Deja se simte racoarea!

  2. Pingback: Proiect european RATAT de primarul liberal Mihai Irimie - Hunedoara Libera

  3. Ghicitoare : este ciripitor-senator varu lui profcom ,il tinea Laura-n spate a scapat-o de plagiate cin sa fie oare cel care-i mai mare ca primaru de Soimus dansatoru trepadus ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus