Primele cereri aprobate pentru programul Femeia Antreprenor 700 de cereri de finanţare au fost admise în cadrul programului Femeia Antreprenor, iar aplicantele vor primi, începând de vineri, deciziile privind acceptarea de principiu, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Prin program se acordă finanțare de până la 200.000 de lei.

Acestea au fost selectate din peste 1.000 de cereri eligibile. Transmiterea deciziilor privind acceptarea de principiu la finanţare către aplicante se va face automat.

Aplicantele vor descărca acordul de finanţare, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat şi îl vor transmite în aplicaţie împreună cu dovada cofinanţării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), în maximum 20 zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanţare, sub sancţiunea respingerii la finanţare. Termenul maxim de transmitere este 17 februarie 2023.

Beneficiarele eligibile, declarate admise, vor deschide conturi curente distincte la instituția de credit parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea programului pe perioada de derulare a acestuia.

Cea de-a doua rundă de verificări administrative și de eligibilitate este în stadiu de definitivare și pentru cererile de finanțare ale căror numere RUE sunt cuprinse între 1.001 și 1.200, lista intermediară fiind publicată pe data de 18.01.2023.

Ce a făcut diferența la selectarea proiectelor

Înregistrarea mărcii la OSIM este o cerință obligatorie pentru a obține 100 de puncte în cadrul programului Femeia Antreprenor. Este un criteriu care se punctează cu 10 puncte în grila de punctaj și care este decisiv în obținerea finanțării.

Procedura de înregistrare a unei mărci la OSIM durează minim 8 luni, iar dovada deținerii unei drept de proprietate industrială va trebui fi justificată și depusă la data decontului în cadrul proiectul Femeia Antreprenor.

Acest criteriu, care nu a fost introdus până acum în alte programe de finanțare a redus substanțial punctajul obținut de femeile antreprenor care nu au avut ”inspirația” de a-și înregistra marca la OSIM.

sursa: alba24.ro

SONDAJ DE OPINIE

Cine a fost omul politic al anului 2022 în județul Hunedoara?

  • Vetuța Stănescu (PNL) (35%, 1.641 Votes)
  • Laurențiu Nistor (PSD) (35%, 1.619 Votes)
  • Tiberiu Barstan (AUR) (22%, 1.039 Votes)
  • Oana Biriș (USR) (4%, 176 Votes)
  • Altcineva (2%, 81 Votes)
  • Iuliu Winkler (UDMR) (1%, 40 Votes)
  • Nu știu / Nu răspund (1%, 32 Votes)

Total Voters: 4.628

Loading ... Loading ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus