Șaran Arabela, femeia care și-a ucis copilul nou-născut în noaptea de Revelion, a ajuns marți după amiază în fața judecătorilor. Procurorii cer arestarea ei.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de femeia din Petroșani, care și-a aruncat bebelușul la gunoi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere sau vătămare a nou-născutului de către mamă, schimbarea încadrării juridice în infracțiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatei Șaran Arabela Maria.

criminala 3 criminala 2 criminala 4

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în noaptea de 31 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2016 după ascunderea stării de graviditate față de orice persoană și crearea condițiilor derulării nașterii fără prezența altor persoane, inculpata a născut în baia locuinței, la termen, un copil viu pe care l-a introdus într-o pungă de plastic, l-a înfășurat cu aceasta și l-a transportat la gheena de gunoi situată în fața blocului unde l-a abandonat la o temperatură de aproximativ -15°C. Copilul a fost găsit în gheena de gunoi ca urmare a unei sesizări prin serviciul 112 în data de 1 ianuarie, orele 11.43. Femeia și-a continuat cursul normal al vieții prezentându-se la serviciu în data de 4 ianuarie, unde și-a îndeplinit atribuțiile obișnuite.

Conform concluziilor preliminare întocmite de Serviciul Județean de Medicină Legală Hunedoara, decesul copilului a intervenit imediat, moartea acestuia a fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutive hipotermiei.

Femeia a fost prezentată Tribunalului Hunedoara cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus