După ce liberalii au desemnat candidatul pentru funcția de președinte al CJ Hunedoara, începe lupta pentru un loc pe lista de candidați. Concurența este mare, iar procedurile de desemnare, încă incerte. 

Adrian David, propunerea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și după 5 iunie 2016, a declarat pentru Hunedoara Liberă care ar trebui să fie, în opinia sa, procedura de construcție a listei de candidați al cărei lider a fost desemnat.

Chiar dacă secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a indicat în urmă cu o săptămână criteriul de bază care trebuie să stea la baza listei de candidați – meritocrația – la nivel județean, viziunea pare a fi cu totul alta. Președintele CJ Hunedoara susține că, la constituirea listei de candidați, ar trebui să se aibă în vedere un calcul aritmetic care să se bazeze pe numărul de voturi pe care PNL îl poate obține într-o anumită zonă. Adrian David spune că partidul este “entitatea” care va lua decizia decisivă în legătură cu lista și modul de construcție acesteia:

„Inclusiv eu sunt un produs al voinței partidului, așa că nu vă de ce ar fi diferit față de restul listei. Sunt între 70 și 80 de colegi care și-au exprimat intenția de a candida la Consiliul Județean. Din punctul meu de vedere, trebuie făcut un calcul matematic. Adică, pentru a deveni consilier județean, ai nevoie de 7.000 de voturi. Pornind de aici, acolo unde sunt 7.000 de voturi, să fie făcute propunerile – una, două, trei – și forul județean să decidă. Îmi voi exprima puncte de vedere, dar ca și coleg, nu ca lider de listă. Misiunea noastră e mult mai importantă decât alte aranjamente. Când ne luăm un angajament față de conducerea națională, nu putem face greșeli copilărești”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Adrian David.

În condițiile în care se vorbește tot mai des despre înnoirea clasei politice, este de urmărit procedeul de constituirea a listei de candidați a PNL Hunedoara: se vor respecta oare criteriile interne, decalogul de integritate sau pe viitoarea listă se vor regăsi nume din vechiul cerc de influență al lui Mircea Moloț, precum cel al lui Ioan Prip – fostul director al falimentatei Direcții Județene de Drumuri și Poduri – și ale altor personaje controversate din rândul PNL?

Pentru prima oară de la scandalul Moloț, PNL Hunedoara are ocazia să arate public care e noua direcție, iar Adrian David însuși își dă primul examen adevărat în fața hunedorenilor.

BREAKING NEWS

BPN AL PNL A VALIDAT CANDIDATURA LUI ADRIAN DAVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus