90% din finanțările nerambursabile destinate culturii, asociațiilor de tineret, cluburilor sportive și unităților de cult, vor ajunge în acest an la biserici! Decizia a fost luată de Consiliul Județean Hunedoara, care a aprobat lista cu sumele propuse de Mircea Moloț.

Asociaţiile pentru tineret, cluburile sportive şi unităţile de cult din judeţ, care beneficiază de finanţare nerambursabilă de la bugetul propriu al judeţului Hunedoara, vor primi pentru acest an sume în valoare totală de peste 4,7 milioane de lei (47 de miliarde de lei vechi) de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Din acești bani, 4,2 milioane de lei (90% din suma totală) vor ajunge la bisericile din județul Hunedoara. Restul de 10% au fost împărțiți între asociații și cluburi sportive. Momentul alocării acestor sume nu este întâmplător, peste două luni au loc alegeri europarlamentare și parțiale parlamentare.

Un milion de euro pentru 180 de biserici

Nu este prima dată când Mircea Moloț alocă fonduri generoase cultelor religioase din județ, însă aceste alocări au valori considerabile mai ales atunci când se apropie alegerile. Bisericile din județ poartă și acum inscripițiile montate înaintea alegerilor locale din 2008 care informau că sumele acordate pentru unitățile de cult au fost aprobate „în mandatul președintelui Mircea Moloț.”

Cea mai mare sumă alocată în 2014, respectiv 2 milioane de lei, va ajunge în conturile Episcopiei Devei şi Hunedoarei. Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Maicii Domnului” din Deva şi Parohia Ortodoxă Română din Brad vor primi câte 200.000 de lei, în timp ce Parohia Ortodoxă Română Ţebea şi Protopopiatul Ortodox Român Deva vor primi câte 100.000 de lei. Restul de bani de până la 4,2 milioane de lei au fost împărţiţi pentru alte peste 170 de culte religioase din judeţ.

CITEȘTE ȘI: Mircea Moloț: „Voi semna materialul informativ cu numele conspirativ de Panțuru Viorel”

„Informațiile pe care le voi da, voi căuta să fie cât mai obiective indiferent de persoane și gradul de prietenie existentă între mine și persoana despre care voi da informațiile solicitate.”

Țara Hațegului, fruntașă pe harta intereselor politice

Bisericile din Țara Hațegului au primit aproximativ 500.000 de lei înaintea alegerilor parțiale pentru postul de deputat în Colegiul 3. Finanțări importante au primit toate bisericile din Hațeg, dar și cele din Călan, principalele localități ale Colegiului. Călan, Hațeg și 21 de comune formează colegiul uninominal în care pe data de 25 mai vor avea loc alegeri parțiale parlamentare.

„Fiul satului”, generos cu biserica din Mărtinești

Parohia Ortodoxă din comuna Mărtinești a primit astăzi suma de 50.000 lei, cea mai mare sumă alocată unei biserici din mediul rural. Biserica din Mărtinești a beneficiat de sprijin financiar și în anii precedenți, însă insuficient se pare. Lăcașul de cult din satul natal al președintelui Consiliului Județean beneficiază deja de instalație de încălzire, ferestre noi și reparații la acoperiș. Cu toate acestea, biserica mai primește în 2014 o jumătate de miliard de lei vechi de la cel mai cunoscut fiu al satului.

Spre deosebire de biserica din satul natal al lui Mircea Moloț, Corala Sargeția prezintă mai puțin interes din perspectiva șefilor CJ. Astfel, Corala Sargeția a primit de cinci ori mai puțin, 10.000 de lei.

Doar 565.000 de lei pentru asociaţiile culturale şi sportive din judeţ

În urma alocării de fonduri nerambursabile din bugetul propriu al CJH, 50.000 de lei vor ajunge în contul Asociaţiei Judeţene de Handbal din Deva. 30.000 vor fi alocaţi pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal, iar alţi 30.000 pentru Asociaţia Club Sportiv Real Sport Deva. Restul de bani au fost distribuiţi pentru alte 50 de asociaţii culturale şi sportive din judeţ.

CITEȘTE ȘI: Turismul, falimentar în județ, profitabil pentru Moloț?

În anul 2009, Consiliul Județean Hunedoara a înființat Compania Județeană de Turism cu scopul de a revitaliza județul din punct de vedere turistic. Încă de la câștigarea primului mandat, Moloț le-a vorbit hunedorenilor despre importanța dezvoltării turismului în județul Hunedoara, însă acțiunile lui în calitate de președinte au condus mai mereu către afacerile proprii, care au prosperat și s-au diversificat de la un an la altul.

3 răspunsuri

  1. Consiliul judetean Hunedoara face o treaba foarte buna cu Mircea Ioan Molot ca si presedinte. Nu doar bisericile primesc finantari, ci toate institutiile, un bun semn cA exista bani si acestia nu sunt furati de liderii locali. Tin sa felicit pe domnul Molot pentru proiectul bine realizat a drumului care face legatura cu judetul Caras Severin, care duce pana aproape de inima muntilor Poiana Rusca. Atat infrastructura cat si cultura judetului sunt intr-un continuu progres, iar un om care a ajutat si continua sa ajute la realizarea acestui progres este Mircea Molot, felicitari si cinste dumnealui si a Consiliului Judetean!

  2. mirka_hd@yahoo.com' AMsterdamer spune:

    Ma ierti Ionut…esti foarte credincios.cum vad.Sa lasi cultura ,asociatiile sportive pe dinafara, si sa dai 90 procente bisericii!!!Ori ai un interes cu molot,castigi ceva , ori esti un habotnic, ori esti….sa ma ierti!!!!!Atunci cand te vei imbolnavi tu, sau cineva drag tie…..sa nu cauti un tomograf sau o clinica etc….cauta o biserica!!Este cel mai sigur ,,drum ,, spre ,,nemurire,,Sa speram ca nu s multi ca tine!

  3. afdffsffd@yahoo.com' Un om anonim spune:

    Personal, fac parte din TNL Hunedoara.Doresc sa raman sub protectia anonimatului, si sa mentionez faptul ca fac parte dintr-o echipa grozava dar vad si partile rele care au fost candva bune.Suntem condusi de cei de la categoria “grea” unde banul face jocul si relatiile fac dreptatea.Asta nu e un partid politic! E o minciuna, si asta se intampla in toate partidele romanesti.Intr-un partid politic trebuie sa existe loialitate, dreptate si tratament de la egal la egal necontand functia “de sus”.Cei care au o istorie in batranul partid atunci la vremea lor au facut ceva memorabil dar noi ce facem? Mintim si vrem sa primim respect.Mituim pentru a primi respect, din pacate tineretul pleaca de rusine din tara si daca s-ar putea nu ar mai intoarce niciodata capul inapoi.Cum putem schimba acest sistem? Simplu: cei din spate, cei care acum conduc tara in prezent sa renunte la acest grad, cat mai au putin de demnitate si sa lase tineretul sa faca ceva mai bun pentru aceasta tara.Sa construiasca fabrici, locuri de munca nu sa aloce venitul pentru autostrazi invizibile.Mi-e scarba de ce se intampla si ce schimbari vad ca se produc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus