Conform unui studiu, în această perioadă, 38% dintre respondenți preferă să își facă cumpărăturile din mediul online datorită prețurilor foarte bune sau a ofertelor speciale. De asemenea, în topul motivelor se mai află selecția de produse și branduri, livrarea gratuită și garanția că produsele sunt originale.

Peste 35% dintre respondenți declară că bugetul pregătit pentru cumpărăturile de haine, încălțăminte și accesorii este între 300 și 500 de lei. La polul opus, 20% sunt dispuși să plătească oricât pentru produsul preferat. Ofertele speciale și lipsa de timp sunt principalele motive pentru care shoppingul se mută din magazinele fizice în mediul online.

Românii vor să evite aglomerația din mall-uri și să găsească cele mai bune oferte: 48,2% dintre participanții la studiu s-au obișnuit să cumpere online datorită prețurilor mai bune decât în magazinele fizice. Reducerile pe care le caută românii nu sunt de trecut cu vederea: 52,5% se așteaptă la reduceri de 30-50% în această perioadă, pe când 42% sunt în căutarea unor discount-uri de până la 70%.

Ca și modalitate de achiziție online, cumpărăturile din fața calculatorului sunt depășite de achizițiile de pe dispozitive mobile, 53% alegând să cumpere direct de pe tabletă sau telefon.

De ce să demarezi o afacere online?

Ei bine, motivul e foarte simplu:

Sunt 1,55 miliarde de conturi Facebook, 2,9 miliarde de căutări pe Google în fiecare zi, 966 de milioane de site-uri active în acest moment, 3,26 miliarde de utilizatori de Internet, adică mai mult de 40% din populația totală a planetei.

Iar aceste cifre arată un lucru evident, pe care îl intuim de fapt cu toții. Anume că o parte importantă din viața noastră s-a mutat practic pe Internet, de o manieră pe care nimeni nu o anticipa în urmă cu doar 10 ani, dar care ne-a schimbat din temelii modul în care ne informăm, socializăm sau ne facem cumpărăturile.

Așadar, magazinul online este mult mai rapid de pus în practică decât un magazin fizic tradițional. În ziua de astăzi există multe soluții disponibile online care să îți facă viața mai ușoară, astfel încât făr cunoștințe tehnice să poți începe o afacere online rapid.

Un magazin online este în permanență deschis, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Nu trebuie să fie cineva prezent că într-un magazin tradițional, iar creșterea perioadei în care el este deschis îi permite cumpărătorului să realizeze o achiziție la orice oră din zi și din noapte.

sursa: dcbusiness

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus