Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism marca VW, pentru care a prezentat la control documente false.

La data de 20.062015, în jurul orei 04.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat  pentru controlul de frontieră cetăţeanul român Avram P., în vârstă de 55 de ani, din jud. Argeş, care conducea un autoturism  marca VW Sharan, cu numere de înmatriculare emise de autorităţile din Bulgaria. În autoturism călătorea şi numitul Adrian Francisc T. de 20 de ani, tot din jud. Argeş.

Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului, ocazie cu care bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare emis de  autorităţile din ţara vecină.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilt faptul că autoturismul nu figurează în baza de date, numerele de înmatriculare aparţinând unui alt autoturism, iar certificatul prezentat figurează ca fiind “distrus” motiv pentru care colegii noştri au demarat cercetările.

Faţă de cele constatate, numitul Avram P. a declarat că el este doar conducătorul autovehiculului, iar pasagerul Adrian Francisc T. a declarat că autoturismul a fost cumpărat de tatăl său contra sumei de 2.500 de euro, în urmă cu 1 an dintr-o piaţă din mun. Piteşti, neavând cunoştinţă despre faptul că autoturismul nu este înmatriculat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru infracţiunea de complicitate la uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus